De ce să pui bicarbonat de sodiu pe carne. Trucul marilor bucătari

După cum probabil știi deja, bicarbonatul de sodiu are multe beneficii în domenii diferite. Pe lângă tratarea mai multor probleme de sănătate, bicarbonatul de sodiu face minuni și-n bucătărie.

Bicarbonatul de sodiu este foarte utilizat în bucătărie, la prepararea cărnii. Fie că este vorba de pui, vită sau porc, acest ingredient natural frăgezește bucățile de carne. În plus, carnea se va rumeni mai repede. La fel de eficient este și în cazul cărnii tocate. 

Rețeta este simplă:

Presară aproximativ 1/3 linguriță de bicarbonat de sodiu pe carnea tocată, amestecă totul și lasă să se odihnească pentru 15 minute. Vei descoperi că textura cărnii este mai fină și mai fragedă. 

De unde vine acest efect?

 

Motivul pentru care bicarbonatul de sodiu frăgezește carnea este dat de capacitatea sa de a-i crește pH-ul. Acest lucru previne concentrația excesivă de proteine. În consecință, se obține  un rezultat frumos și o textură deosebit de fragedă. Mai mult, carnea se va prăji în tigaie fără a necesita o cantitate mare de ulei. 

Un alt motiv - un mediu alcalin este mult mai propice pentru rumenirea alimentelor, potrivit America's Test Kitchen (ATK). 

Potrivit Consoglobe, bicarbonatul de sodiu este folosit și pentru a reduce gustul puternic al anumitor cărnuri. În acest scop, este suficient să adaugi un vârf de bicarbonat de sodiu în timp ce gătești pește sau carne de oaie/miel. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel