De ce evită japonezii cifra 4. Misterul din spatele acestei cifre. Ce înseamnă, de fapt. Andra Grosu: Nu știam de ce nu există etajul 4

Foto: Freepik
De ce evită japonezii cifra 4. Andra Grosu, românca ce face furori în Japonia a dezvăluit misterul japonezilor.

În urmă cu 20 de ani, Andra Grosu a decis să lase România și să se mute în Japonia, acolo unde și-a deschis un restaurant cu specific românesc. 

După ce a muncit pentru japonezi, Andra Grosu a început afacerea pe cont propriu, iar acum face furori în Japonia cu preparatele sale tradiționale, de la sarmale, la cârnații de casă, ciorbe și celebra tochitură pe care recunoaște că o face puțin diferit, "mai slabă" față de rețeta originală, pentru a putea fi mâncată de japonezi.

Invitată în emisiunea "Departe de România" de la ȘtiriDiaspora.ro, Andra Grosu a vorbit despre preparatele românești preferate de japonezi, despre cum vede Țara Soarelui Răsare România și care sunt diferențele majore între români și japonezi.

Andra Grosu - Departe de Romania, StiriDiaspora.ro

De ce evită japonezii cifra 4? Știai asta? Ce înseamnă, e fapt

Ei bine, în mod tradițional, cifra 4 este ghinionistă pentru japonezi, tocmai de aceea în Japonia nu există etajul 4 la clădiri de locuințe, hoteluri, spitale. În plus, cifra 4 nu există în niciun lift.

În special în secția de maternitate a unui spital, numărul camerei 43 este evitat, deoarece poate însemna literalmente "naștere moartă".

"Da, este adevărat. Sunt clădiri care nu au cifra 4. Pentru că vine de la Shinu și care înseamnă "a muri".

Pe vremuri era mult, mult mai evitată cifra 4 decât acum. Acum nu întodeauna. S-au mai cosmopolit și ei puțin, această superstiție s-a mai diluat puțin

Dar nu știam de ce nu există etajul 4, numărul 4 la parcări sau la apartamente", a declarat Andra Grosu, în emisiunea "Departe de România" de la StiriDiaspora.ro.

De asemena, nu este vorba doar despre cifra 4 simplă, ci în general orice număr care conține cifra 4.

De exemplu:

- numărul 24 poate însemna moarte dublă

- numărul 42 poate deveni "moarte" sau "la moarte"

- număul 45 poate înseamna "după moarte"

- numărul 49 poate însemna "a suferi până la moarte".

Emisiunea "Departe de România", moderată de Gabriel Nuță-Stoica, este o emisiune cu și despre românii din afara granițelor țării. În fiecare săptămână puteți descoperi povești interesante ale românilor stabiliți în străinătate, despre probleme de integrare, provocări, dar și despre bucurii și împliniri. În plus, puteți afla ce mai înseamnă România pentru românii din diaspora - "acasă" sau doar țara de origine.

 

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel