Cum să ai unghii lungi și frumoase. Starea de sănătate e importantă

Unghii lungi
Iată câteva trucuri pentru a îmbunătăți aspectul unghiilor.

Toate ne dorim unghii lungi și frumoase, însă nu toate putem să le avem. Uneori, unghiile se rup, pentru că sunt prea slabe pentru a susține lungimea lor. Iată câteva trucuri pentru a îmbunătăți aspectul unghiilor.

Ulei pentru cuticule

Dacă doriți să știți cum să faceți unghiile mai puternice, nu e necesar să căutați mai departe decât uleiul pentru cuticule. O sticlă mică care arată ca oja poate fi eficientă.

Uleiurile pentru cuticule se bazează adesea pe ingrediente naturale și trebuie pur și simplu să fie periate pe unghii o dată sau de două ori pe zi. Acest lucru ajută la hidratarea patului unghial, menținându-vă unghiile puternice și rezistente.

Acizi grași omega

Dacă doriți să aveți unghiile mai puternice, atunci trebuie să fiți atente la ce mâncați. Omega-3 este un agent de întărire natural al unghiilor, deoarece ajută la îngrijirea celulelor din patul unghiilor. Încurajează absorbția nutrienților, asigurându-se că unghiile devin mai puternice, mai sănătoase și mai tari. „Folosirea omega-3 pentru păr, piele și unghii sănătoase” analizează toate beneficiile acestui acid uimitor și cum vă poate ajuta unghiile.

Creșteți aportul de biotină

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun mod de a întări unghiile, atunci trebuie să vă uitați la substanțele nutritive din corpul vostru. Biotina este o vitamină esențială B care contribuie la grosimea și duritatea unghiei.

Puteți crește nivelul de biotină printr-un supliment, sau consumând carne de organe, ouă, pește, carne, semințe, nuci și unele legume.

Protejați-vă mâinile

Unghiile par să se rupă mai mult atunci când faceți multă treabă prin casă. Acest lucru se datorează faptului că apa fierbinte, substanțele chimice și activitatea viguroasă pot deteriora grav unghiile.

Dacă doriți să întăriți unghiile, atunci trebuie să le protejați.

Deși ar fi frumos să lași femeia de serviciu să aibă grijă de aceste lucruri, este mai probabil că trebuie să investești într-o pereche bună de mănuși de cauciuc.

Schimbați produsele de îngrijire a unghiilor

Credem că avem grijă de unghiile noastre atunci când facem puțină manichiură acasă, dar uneori, a face acest lucru greșit poate face mai mult rău decât bine. O pilă aspră poate face ca unghiile să se despice sau să se rupă, deci schimbând-o cu una mai moale vă va ajuta să păstrați aspectul plăcut.

Îndepărtarea lacului de unghii cu un agent de îndepărtare a unghiilor fără acetonă vă va ajuta, de asemenea, să vă protejați unghiile. Acest lucru se datorează faptului că nivelurile ridicate de acetonă pot usca unghia, făcând-o să devină mai slabă, casantă.

Creșteți aportul de proteine

V-ați întrebat vreodată ce vă face unghiile puternice? De fapt, se datorează unei proteine ​​numite keratină, care se găsește și în piele și păr. Această keratină formează celulele unghiilor de sub piele înainte de a crește. Dacă doriți să consolidați unghiile slabe, creșterea nivelului de proteine ​​keratină vă poate ajuta.

Alimentele precum ouăle, ceapa, somonul și semințele de floarea-soarelui sunt toate excelente pentru a vă spori producția de keratină în mod natural.

Hidratați-vă

Hidratarea este esențială atunci când vine vorba de sănătatea unghiilor, atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul corpului. Hidratarea pielii care vă înconjoară unghiile ajută la susținerea unghiei și oferă o mulțime de hrană. Consumul de apă din abundență vă va ajuta, de asemenea, deoarece acest lucru vă permite unghiilor să păstreze umezeala și evită să devină uscate și fragile.

Cum să obțineți unghii puternice? Cheia este sănătatea! Menținerea sănătății corpului și îngrijirea sănătății unghiilor contribuie la îmbunătățirea rezistenței acestora, reducând rupturile și lăsându-le suficient de puternice și frumoase pentru a le arăta în toată gloria lor.

Dacă sunteți îngrijorat de faptul că unghiile sunt excesiv de fragile, crestate, decolorate sau se exfoliază, atunci ar merita să solicitați sfatul medicului pentru a verifica dacă există probleme de sănătate care ar putea contribui la aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel