Ne credem mai protejați ca niciodată,...
Se pare că riscul cel mai mare cauzat de o coajă de banană ar putea fi cu adevărat să alunecăm pe ea. Cojile de banane nu sunt otrăvitoare. De fapt, sunt comestibile și sunt pline de nutrienți.
"Coaja de banană se mănâncă în multe părți ale lumii, deși [nu este] foarte frecventă în Occident", a spus Laura Flores, nutriționist din San Diego, potrivit Livescience.
"Conține cantități mari de vitamina B6 și B12, precum și magneziu și potasiu. De asemenea, conține niște fibre și proteine." Potrivit unui articol publicat Applied Biochemistry and Biotechnology, cojile de banane au, de asemenea, „diferiți compuși bioactivi, cum ar fi polifenoli, carotenoizi și alții”.
Este important să spălați cu atenție o coajă de banană înainte de a o consuma, din cauza pesticidelor care pot fi pulverizate în plantațiile de banane.
Cojile de banane pot fi consumate fierte sau prăjite, deși pot fi consumate și crude, puse într-un blender cu alte fructe. Nu sunt la fel de dulci ca și pulpa de banană. Cojile bananelor bine coapte vor fi mai dulci decât cele necoapte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ne credem mai protejați ca niciodată,...
Dispozitivul care poate depista...
Ce se întâmplă în creier dacă te trezești devreme. Un neurolog...
Boala care afectează un milion de...
Cine este Robert Prevost, noul papă...
COVID, impact grav pe termen lung....
Spatele curbat odată cu vârsta: ce...