Cea mai longevivă pisică din lume. Dieta atipică pe care o savura o dată la două zile

Pisică. Foto: Pixabay
Pisicile trăiesc, în medie, între 10 și 15 ani, însă o felină a ajuns la vârsta de 38 de ani.

Cea mai longevivă pisică din lume se numește Creme Puff, a trăit 38 de ani în SUA, mai precis între anii 1967 și 2004. Bărbatul care o îngrijea, Jake Perry, se mândrește că este un ”om al pisicilor”, iar Cartea Recordurilor i-a recunoscut acest merit de două ori. Prima dată în 1998, când pisica sa, Granpa Rexs Allen, care a trăit 34 de ani. Iar a doua oară, în 2005, la un an de la decesul lui Creme Puff. 

Felinele, dezvăluie Jake Perry, avea o dietă aparte. Pe lângă tradiționalele crochete uscate pe care le mănâncă majoritatea pisicilor, Perry le hrănea cu "ouă, șuncă de curcan, broccoli, cafea cu frișcă și - la fiecare două zile - cam o picătură de vin roșu pentru a "face să circule arterele”, scrie  Atlas Obscura.

Iar ca să-și facă siesta puteau să se plimbe până la cinematograful amenajat de Perry în garaj. Acolo, acesta le punea documentare despre natură difuzate "exclusiv" pentru ele. "Aceștia sunt copiii mei. Am avut grijă de ei până când au murit. Așa am fost crescut”, mai afirma bărbatul, arată Spectacola.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel