La zi, în medicină. Dispozitiv pentru tratarea cancerului, aprobat de FDA. Pilula anti-avort, dispută la Curtea Supremă

lumea medicala - FOTO: Freepik
Domeniul medical a fost martor la o serie de evenimente semnificative și dezvoltări importante. Printre acestea se numără succesul dispozitivului Novocure în încetinirea progresiei cancerului pulmonar către creier, precum și aprobarea terapiei Merck pentru tratamentul unei afecțiuni rare a plămânilor de către FDA SUA. Totodată, avertismentele privind creșterea cazurilor de infecții streptococice în Japonia și îngrijorările legate de satisfacția pacienților britanici cu NHS reflectă diversitatea preocupărilor și problemelor actuale din domeniul sănătății.

În ultima perioadă, sectorul medical a fost centrul unei atenții crescute, pe fondul unor dezvăluiri și evenimente semnificative.

Dispozitivul Novocure pentru cancerul pulmonar încetinește progresia către creier într-un studiu

Novocure a declarat miercuri că dispozitivul său a îndeplinit principalul obiectiv al unui studiu de fază avansată prin încetinirea progresiei cancerului către creier la pacienții cu un tip de cancer pulmonar, ceea ce a determinat creșterea acțiunilor sale cu aproximativ 33% înainte de deschiderea pieței.

Datele pozitive ale studiului vin la scurt timp după ce agenția de reglementare a medicamentelor din SUA a acceptat cererea sa de aprobare prealabilă pe piață pentru dispozitiv pentru tratamentul cancerului pulmonar cu celule non-mici (NSCLC) împreună cu terapiile sistemice standard, transmite Reuters.

FDA SUA aprobă terapia Merck pentru o afecțiune rară a plămânilor

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a aprobat marți tratamentul Merck pentru adulții cu tensiune arterială ridicată din cauza constricției arterelor pulmonare, adăugând un alt potențial medicament de succes în portofoliul gigantului farmaceutic. Acțiunile Merck au crescut cu peste 4% în tranzacționarea prelungită.

Curtea Supremă a SUA, sceptică în fața contestării accesului la pilula de avort

Curtea Supremă a SUA a dat marți semnale că este puțin probabil să limiteze accesul la pilula de avort, deoarece judecătorii păreau sceptici că grupurile anti-avort și medicii care contestă medicamentul au calificarea legală necesară pentru a urmări cazul.

Judecătorii au ascultat argumentele într-un apel făcut de administrația președintelui Joe Biden împotriva unei decizii a unei instanțe inferioare în favoarea pârâților care ar limita modul în care medicamentul, numit mifepristonă, este prescris și distribuit. Cazul readuce drepturile reproductive pe agenda Curții Supreme într-un an de alegeri prezidențiale.

Japonia avertizează cu privire la creșterea cazurilor de faringită streptococică potențial letală

Autoritățile de sănătate japoneze au avertizat cu privire la creșterea cazurilor de infecții potențial letale cu streptococi, cu numărul acestora de aproximativ trei ori mai mare decât anul trecut în Tokyo. În întreaga țară, infecțiile cu bacterii streptococice ale gâtului sunt diagnosticate la un ritm de patru ori mai mare decât în ultimii cinci ani, conform unui raport al ministerului sănătății din acest lună.

Satisfacția britanicilor cu sistemul de sănătate scade la un nivel minim înainte de alegeri

Satisfacția britanicilor cu serviciul național de sănătate (NHS) a scăzut la un nivel record pentru anul 2023, arătând provocările pentru guvern într-o problemă-cheie pentru alegători înaintea unor alegeri așteptate în acest an. Sondajul britanic de atitudini sociale a constatat că 24% dintre oameni au fost satisfăcuți de serviciu în 2023, cu cinci puncte procentuale mai puțin decât anul trecut și cel mai scăzut nivel înregistrat de la prima întrebare pusă în 1983.

Exclusiv - Un parlamentar american caută răspunsuri cu privire la inspecția FDA a Neuralink-ului lui Musk

Un parlamentar american implicat în politica de sănătate a întrebat Administrația pentru Alimente și Medicamente de ce nu a inspectat Neuralink-ul lui Elon Musk înainte de a permite companiei de implant cerebral să-și testeze dispozitivul la oameni.

Reuters a raportat luna trecută că inspectori FDA au descoperit probleme legate de păstrarea înregistrărilor și a controalelor de calitate pentru experimentele pe animale la Neuralink în iunie anul trecut, la mai puțin de o lună după ce startup-ul a declarat că a primit aprobarea pentru a testa implanturile sale cerebrale la oameni.

Tableta pentru pierderea în greutate a Viking Therapeutics arată promisiuni într-un studiu mic

Tableta experimentală a Viking Therapeutics a redus greutatea cu până la 3,3% atunci când a fost testată în voluntari înscriși într-un mic studiu de fază incipientă, îndeplinind așteptările de pe Wall Street și determinând creșterea cu 15% a acțiunilor companiei în tranzacționarea premergătoare deschiderii pieței marți dimineața.

Liderii de piață populari de la Eli Lilly și Novo Nordisk sunt administrați subcutanat, cu companiile testând și versiuni orale pe care speră că le vor oferi pacienților o opțiune mai convenabilă.

Moderna obține 750 de milioane de dolari de la Blackstone Life Sciences pentru a dezvolta vaccinuri antigripale

Moderna a declarat miercuri că brațul său de științe ale vieții al Blackstone va oferi 750 de milioane de dolari pentru finanțarea vaccinurilor sale antigripale, consolidând eforturile sale de a avansa multiple vaccinuri pentru a contracara declinul vânzărilor post-COVID.

Compania biotehnologică dezvoltă mai multe vaccinuri noi, inclusiv pentru cancer și virusul sincițial respirator (RSV), și planifică să cheltuie aproximativ 4,5 miliarde de dolari pentru cercetare și dezvoltare în 2024.

Canotorii din Boat Race au fost avertizați să evite apa în timp ce deversările de canalizare din Marea Britanie cresc

Canotorii victorioși din Boat Race-ul universitar din Marea Britanie au fost avertizați să nu sară în râul Tamisa în acest weekend din cauza nivelurilor alarmante de bacterii E. coli, în timp ce datele oficiale au arătat că scurgerile de canalizare au atins un nivel record în 2023.

Deversările regulate de canalizare brută în râuri și mări au stârnit furia în Marea Britanie, cu companii private de apă acuzate că nu investesc în infrastructură, ceea ce înseamnă că deversează în mod obișnuit canalizarea în căile navigabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel