Cătălina Poiană, despre cazul de la Spitalul "Sf. Pantelimon": Trebuie să cunoașteți tot adevărul. Vă rog să credeți în continuare în medici

Catalina Poiana - Foto: Agerpres
"Vă rog însă să credeți în continuare în medicii care își respectă titulatura de MEDIC", spune medicul Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Cătălina Poiană, a transmis că îşi doreşte ca verificările de la Spitalul ''Sf. Pantelimon'' să fie cât mai rapid încheiate. 

În plus, Cătălina Poiană a transmis că vrea ca rezultatul cercetării să fie prezentat onest către public, făcând un apel către populaţie să creadă în continuare 'în medicii care îşi respectă titulatura de medic'.

"Opinia publică trebuie să cunoască tot adevărul în cazul de la Spitalul Sfântul Pantelimon, așa cum este firesc în orice altă situație.

Familiile pacienților trebuie și vor afla adevărul și întreaga situație trebuie să se lămurească.

Consider că în Municipiul București și la nivel național avem foarte mulți medici profesioniști desăvârșiți, avem colegi medici recunoscuți la nivel internațional, avem "buni medici" și din acest motiv situația nu trebuie să se interpreteze, ci trebuie clarificată și nu trebuie să se aducă un minus la nivel de încredere și al percepției raportat la menirea de a fi medic, un minus pentru profesioniștii din domeniul medical în ansamblu.

Medicul este profesionistul care protejează sănătatea și salvează vieți.

În conformitate cu atribuțiile și competențele Colegiului Medicilor din Municipiul București în acest caz, ca anchetă, îmi doresc să fie cât mai rapid încheiate verificările și prezentat onest rezultatul cercetării către public.

Transparență totală în orice situație, precum și comunicarea rapidă a rezultatelor în acest caz tulburător, având în vedere informațiile care au apărut public, sunt esențiale pentru ca încrederea pacient-medic să nu se deterioreze.

Vă rog însă să credeți în continuare în medicii care își respectă titulatura de MEDIC, în marea lor majoritate medicii își exercită profesia corect și profesionist", a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, într-o postare pe pagina de Facebook.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a demarat o cercetare coordonată de Departamentul de Jurisdicţie Profesională cu privire la situaţia semnalată la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Bucureşti.

Vă reamintim că managerul Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Bucureşti a fost informat, joi, în scris de către directorul de îngrijiri că există informaţii provenite de la un asistent medical că, în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secţiei ATI ar fi decedat 20 de pacienţi printr-o administrare incorectă a unui medicament.

CMMB susţine că va oferi sprijin în demersurile iniţiate de Ministerul Sănătăţii în acest caz.

De asemenea, Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii se implică în verificarea acestor acuzaţii legate de siguranţa pacienţilor.

"Fiind vorba de o activitate profesională medicală, s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, iar concluziile, dacă se impune, vor fi înaintate şi altor instituţii abilitate", a transmis MS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel