Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Studiul, efectuat de cercetători de la King's College London și lansat de o coaliție alcătuită din cincisprezece organizații nonguvernamentale care activează în domeniile sănătății și mediului, demonstrează că proximitatea față de drumurile aglomerate crește riscul de cancer pulmonar și poate să afecteze dezvoltarea plămânilor copiilor cu până la 14%.
Realizat în 13 orașe diferite din Marea Britanie și Polonia, studiul sugerează că poluarea atmosferică poate contribui la o creștere a riscului de boli de inimă, accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă și bronșită.
Raportul a analizat treisprezece probleme de sănătate diferite prezente la persoanele care locuiesc în zone cu poluare atmosferică ridicată și le-a comparat cu restul populației, concentrându-se nu doar asupra internărilor în spitale și a deceselor, ci și asupra simptomelor, precum infecțiile respiratorii.
În cazul în care poluarea atmosferică este redusă cu o cincime ar exista, spre exemplu, cu 3.865 mai puține cazuri de copii cu simptome de bronșită în Londra, cu 328 în Birmingham, cu 94 în Bristol, cu 85 în Liverpool, cu 85 în Manchester, cu 134 în Nottingham, cu 38 în Oxford și cu 69 mai puține în Southampton.
Studiul a concluzionat, de asemenea, că poluarea atmosferică din zonele limitrofe drumurilor cu circulație intensă a stopat dezvoltarea plămânilor la copii cu aproximativ 14% în Oxford, 13% în Londra, 8% în Birmingham, 5% în Liverpool, 3% în Nottingham și 4% în Southampton, notează Agerpres, citând Press Association.
Înaintea alegerilor legislative din 12 decembrie din Marea Britanie, coaliția - care include British Lung Foundation și UK Health Alliance on Climate Change - solicită tuturor partidelor să se angajeze spre stabilirea unui obiectiv obligatoriu, reglementat prin lege, pentru a se îndeplini până în 2030 liniile directoare ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) privind calitatea aerului.
„Poluarea aerului ne face pe noi, și mai ales pe copiii noștri, bolnavi din leagăn până în mormânt, dar deseori este invizibilă. Această cercetare impresionantă face ca această criză de sănătate publică - care afectează toți oamenii din Marea Britanie - să fie vizibilă și demonstrează urgența cu care toate partidele politice trebuie să acorde prioritate curățării aerului nostru", a declarat doctor Rob Hughes din cadrul Clean Air Fund.
În plus, coaliția solicită crearea unei rețele naționale de zone cu aer curat în Marea Britanie.
Zona de Emisii Ultra-scăzute, introdusă la începutul acestui an în Londra - unde se estimează că o treime dintre rezidenți locuiesc în apropierea unui drum aglomerat - a avut deja un impact asupra poluării atmosferice, nivelul de dioxid de azot fiind redus cu 29%.
„Se pare că în fiecare zi vedem din ce în ce mai multe dovezi ale efectelor teribile pe care le are poluarea aerului asupra sănătății și plămânilor noștri. Cei mai vulnerabili sunt cel mai puternic loviți'', a afirmat doctor Penny Woods, director executiv în cadrul British Lung Foundation.
„Cunoaștem că poluarea atmosferică stopează dezvoltarea plămânilor copiilor noștri, aflați în creștere, iar cei care suferă de o afecțiune pulmonară pot constata că simptomele lor sunt agravate de calitatea deficitară a aerului", a adăugat Woods.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...