Cancer la sân, descoperit întâmplător cu ajutorul unei plăcinte: Pare atât de ridicol. A fost un șoc!

cancer la san - FOTO: Freepik@chandlervid85@rawpixel.com
Un cancer la sân a fost descoperit întâmplător cu ajutorul unei plăcinte. O femeie povestește cum a trăit șocul vieții ei. A trecut prin șase runde de chimioterapie și a suferit o dublă mastectomie.

Un cancer la sân a fost descoperit pur și simplu întâmplător cu ajutorul unei plăcinte. O mamă de 39 de ani povestește cum a descoperit o umflătură când îndepărta firimiturile de pe piept.

Julie Pickering, din Walsall, nu știa nimic despre boala ei până când a îndepărtat firimiturile de pe piept după ce a mușcat din acea gustare dulce în noiembrie anul trecut.

Femeia de 39 de ani încerca să ascundă dovezi ale gustării de copiii ei înainte de cină când a simțit brusc o umflătură. O scanare RMN ulterioară a confirmat că avea cancer la sân triplu negativ de gradul trei.

Julie Pickering, lector universitar, a necesitat șase runde de chimioterapie și o dublă mastectomie.

”Nici măcar nu știam că există tipuri diferite de cancer la sân. Credeam doar că orice cancer la sân era la fel. Nici nu știam că am o formă agresivă, și dacă nu ar fi fost pentru firimiturile de la plăcinta cu carne, situația ar fi putut fi diferită astăzi”, a spus Julie.

Vezi și: Nutrientul cheie pentru inimă și creier. Reduce inflamația, tensiunea arterială și previne formarea cheagurilor de sânge

Cum a descoperit femeia cancerul

”Eram la un moment dat așa, mâncând o plăcintă cu carne în secret. Deoarece era chiar înainte de cină, îi chemasem pe copii la masă, dar am observat plăcințele cu carne.

Este o regulă în casă ca nimeni să nu consume gustări sau dulciuri înainte de cină. Așa că, când unul dintre copii a coborât scările alergând, a trebuit să șterg dovezi.

Pare atât de ridicol, dar altfel n-aș fi simțit niciodată acea umflătură”, a mai mărturisit femeia.

Vezi și: Cât durează o răceală contagioasă. După cât timp să mergi la doctor și ce poți face să scurtezi timpul de recuperare

Rezultatele, devastatoare

Ea a mers la medicul de familie o săptămână mai târziu, care a trimis-o la o clinică de sân. Rezultatele unei scanări RMN din luna ianuarie au confirmat că avea cancer la sân triplu negativ, ceea ce reprezintă aproximativ 15% din toate cazurile de cancer la sân din Marea Britanie și SUA.

Triplu negativ înseamnă că celulele canceroase nu au receptori pentru estrogen, progesteron sau un hormon numit HER2. Această formă de cancer apare mai frecvent la femeile sub 40 de ani. Dar bărbații, în cazuri foarte rare, pot suferi de această boală, conform Cancer Research UK.

După șase runde epuizante de tratament cu chimioterapie, Julie Pickering a decis să facă o dublă mastectomie cu reconstrucție prin implant. Aceasta implică utilizarea unui gel de silicon sau a unui balon umplut cu apă sărată pentru a recrea forma unui sân.

Efectul răcirii capacului rece reduce, de asemenea, fluxul de sânge către scalp, ceea ce contribuie la reducerea cantității de medicament chimioterapic care ajunge în acea zonă, contribuind la prevenirea căderii părului.

După tratament, ea nu mai prezintă ”nicio dovadă a bolii”. Ea atribuie exercițiilor regulate efectuate pe toată durata tratamentului pentru beneficiile ”foarte semnificative” aduse atât sănătății fizice, cât și sănătății mentale.

Vezi și: Rodia și beneficiile sale pentru sănătate. Ajută inima și previne inflamația cronică

”După ce m-am recuperat de la șocul inițial al diagnosticului de cancer, am decis că nu voi lăsa această boală să-mi controleze viața. Am vărsat multe lacrimi și am avut îngrijorări privind viitorul, dar a trebuit să fiu puternică și să merg mai departe.

Cancerul la sân poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă, religie, sex, ocupație sau starea de sănătate. Eu aveam o vârstă fragedă când am fost diagnosticată și eram o persoană sănătoasă. Cancerul nu face distincții.

Nu contează vârsta, religia, sexul, titlul de muncă sau starea de sănătate. Este important să facem controale regulate și să știm ce este normal pentru noi. Dacă găsim ceva neobișnuit, trebuie să cerem ajutor medical și să susținem întotdeauna investigații suplimentare sau să căutăm o a doua opinie atunci când este necesar”, a mai spus Julie.

Cancerul la sân este unul dintre cele mai comune cancere din lume și afectează mai mult de două milioane de femei în fiecare an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Primul semn că ai o criză biliară
Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel