Autofagia, procesul natural de...
O femeie din Japonia, care s-a remarcat recent printr-o campanie împotriva obligativității de a purta pantofi cu tocuri înalte la locul de muncă, atacă alte astfel de coduri impuse angajatelor de companii din arhipelagul japonez, informează AFP. Printre acestea se numără interdicția privind purtarea ochelarilor de către femei.
Actrița și autoarea Yumi Ishikawa a devenit cunoscută la începutul acestui an după ce a lansat lupta împotriva culturii din companiile japoneze potrivit căreia purtarea tocurilor înalte este considerată aproape obligatorie pentru femeile aflate în căutarea unui loc de muncă sau care au devenit angajate.
Campania sa a fost supranumită „#KuToo", un joc de cuvinte între „kutsu" („pantof") și „kutsuu" (durere), un neologism ce și-a făcut rapid loc în clasamentul din 2019 al cuvintelor marcante din Japonia.
Noua petiție inițiată de Ishikawa, depusă marți la Ministerul Muncii, a strâns deja 31.000 de semnături.
„Rădăcina problemei este că (unele companii) au reglementări ce se aplică doar în cazul femeilor, cum ar fi interzicerea ochelarilor sau obligația de a folosi produse cosmetice, care sunt în exces", a explicat Ishikawa în fața presei. „Aceste practici trebuie revizuite", a subliniat ea.
Reprezentanții campaniei sale au depus în luna iunie la Guvern o petiție prin care s-a solicitat o lege care să interzică angajatorilor să impună femeilor purtarea tocurilor înalte. Însă, progresul este lent, după cum a declarat Ishikawa. „Am fost șocați să constatăm că nu există nicio mențiune referitoare la tocurile înalte" în proiectul de regulament publicat în octombrie.
Un responsabil din cadrul Ministerului Muncii, care a primit petiția, a declarat că aceasta va fi „examinată ca o opinie, printre altele" înainte de a se lua o decizie finală în ceea ce privește noile reglementări guvernamentale pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă.
O tânără în vârstă de 28 de ani intervievată de AFP a declarat, sub protecția anonimatului, că i s-a solicitat să nu poarte ochelari la locul de muncă, în manualul companiei sale fiind precizat că aceștia conferă „feței o expresie rece", notează Agerpres.
„Port ochelari de peste zece ani pentru că sufăr de sindromul ochilor uscați", a spus tânăra îngrijorată de o posibilă agravare a stării sale de sănătate.
Reprezentantul unei agenții de recrutare temporară a declarat pentru AFP, tot sub protecția anonimatului, că a primit „de la unele companii cereri pentru recepționere care să nu poarte ochelari", aceste solicitări fiind deseori însoțite de interdicția privind vopsirea părului, care „trebuie să fie brunet".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Autofagia, procesul natural de...
Primul semn al unui AVC care îți...
Acest test de sânge îți arată dacă ai...
Această infecție tăcută crește riscul...
Țiuit în urechi, oboseală sau...
Descoperă temperatura ideală pentru...
Această terapie topește cheagurile de...
Aceasta este una din cauzele pentru...