Boala Parkinson, favorizată de pesticide? Explicații

Pacientă
Boala Parkinson este tot mai frecventă. Cercetătorii încearcă să descopere factorii care o declanșează. Se pare că pesticidele au un rol important în dezvoltarea bolii.

Mai mult de un milion de americani au boala Parkinson, adică mai mult decât numărul de persoane diagnosticate cu scleroză multiplă, distrofie musculară și boala lui Lou Gehrig, la un loc. Parkinson ucide celulele creierului care produc dopamină, o substanță chimică care semnalizează nervii, care ajută la controlul mișcării musculare, ducând la tremur, deplasarea și echilibrul, scrie health.harvard.edu.

Dar declanșatoarele acestei stări neurodegenerative nu sunt încă bine înțelese. Un număr tot mai mare de cercetări sugerează că expunerea la pesticide poate crește riscul de Parkinson. Acum, o analiză a peste 100 de studii din întreaga lume oferă mai multe dovezi.

Pesticidele și erbicidele ar putea avea o legătură

Constatarile, publicate în Neurology, sugerează că expunerea la pesticide și erbicide este asociată cu o creștere de 33% la 80%  a riscului de a dezvolta boala Parkinson. „Acest lucru este important, dacă știm mai multe despre ceea ce poate contribui la declanșarea bolii Parkinson, putem crea tratamente mai bune și să dezvoltăm modalități mai bune de a preveni acest lucru”, spune Dr. Suzanne Salamon, un geriatrician și instructor la Harvard Medical School.

"Dacă utilizați pesticide, ar trebui să citiți și să urmați cu atenție instrucțiunile de siguranță de pe etichetă atunci când le manipulați și aplicați", spune neurologul dr. Michael Schwarzschild, profesor asociat la Harvard Medical School. Aceste instrucțiuni necesită, de obicei, îmbrăcăminte de protecție, inclusiv mănuși de cauciuc și spălare după aceea pentru a minimiza expunerea, în special a ingerării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel