Noul spital de oncologie din Arad devine operaţional de vineri. Arad este unul dintre judeţele cu cea mai mare rată de îmbolnăvire cu cancer din ţară

Arad spital - Foto: Freepik @arsal
Arad: Noul spital de oncologie, care a costat 16 milioane de lei, devine operaţional de vineri.

În judeţul Arad sunt în evidenţă aproximativ 14.500 de pacienţi oncologici, ceea ce face ca acesta să fie unul dintre judeţele cu cea mai mare rată de îmbolnăvire din ţară.

Noul spital de oncologie din Arad, inaugurat în 29 noiembrie 2023 de autorităţile judeţene, după modernizarea unei clădiri istorice din centrul oraşului printr-o investiţie de 16 milioane de lei, va deveni operaţional vineri, când toţi pacienţii din actuala secţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă vor fi mutaţi.

Spitalul de Oncologie a fost amenajat într-o clădire istorică reabilitată complet cu o finanţare de 13 milioane de lei acordată prin PNDL, diferenţa de trei milioane de lei fiind asigurată de Consiliul Judeţean. Are o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 3.500 de metri pătraţi, 50 de paturi pentru spitalizare continuă şi trei paturi pentru spitalizare de zi.

Directorul Direcţiei de Comunicare şi Strategii din cadrul Consiliului Judeţean Arad, Andrei Ando, a declarat că baza de tratament a fost echipată cu tot ce este nevoie pentru a deveni operaţională.

"La această oră, la Oncologie sunt internaţi 12 pacienţi. Toţi vor ajunge vineri seara la noul spital, unde condiţiile sunt mult mai bune, tot mobilierul este nou. A fost reamenajată inclusiv baza de tratament, cu fotolii noi pentru pacienţii care fac chimioterapie. Şi farmacia spitalului este nouă, iar mobilier nou a fost cumpărat şi în spaţiile pentru cadrele medicale", a declarat Andrei Ando pentru Agerpres.

În următoarea perioadă, noul spital va fi echipat şi pentru petrecerea timpului în mod agreabil, cum ar fi achiziţia de televizoare pentru toate saloanele.

Totodată, Consiliul Judeţean caută finanţare pentru realizarea unei secţii de Radioterapie în noul spital.

În clădirea veche a Oncologiei vor fi relocate alte servicii medicale, cum ar fi îngrijirile paliative - secţie care a rămasă fără sediul din localitatea Ghioroc în urma unui cutremur din 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel