Alexandru Rafila: România are şansa clară să construiască primul centru de tratament inovator pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice

Alexandru Rafila - Foto: Agerpres
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila susține că România are şansa să construiască primul centru de tratament oncologic inovator.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunţă că a semnat ordinul privind înfiinţarea unui grup tehnic care va întocmi documentaţia necesară realizării primului centru de tratament inovator pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice din regiune.

"Centrul de excelenţă în protonoterapie este o denumire poate puţin cam pretenţioasă. Realitatea este că România are şansa clară să construiască primul centru de tratament inovator pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice din regiune.

Astăzi am semnat Ordinul de ministru prin care înfiinţăm Grupul tehnic de lucru cu misiunea de a elabora documentaţiile necesare", susține Alexandru Rafila.

Potrivit ministrului Alexandru Rafila, cel mai târziu în luna august vor fi demarate licitaţiile.

"70 de milioane de euro fonduri structurale europene vor fi absorbite în planul nostru integrat de a aborda în mod profesionist afecţiunile oncologice. Am încredere că cel târziu în august vom demara licitaţiile efective şi la scurt timp după proiectarea şi execuţia", a mai susţinut ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

scobitori - FOTO: Freepik @wirestock
EXCLUSIV

Crossuri externe

pixel