AFECȚIUNEA pe care ți-o provoacă TELEFONUL mobil: „s-a îndoit și nu se va îndrepta”

Ce faci când ești izolat la domiciliu
Folosirea intensă a telefonului mobil creează diferite probleme, de la dependență, la unele afecțiuni fizice, tot mai multe persoane postează poze cu afecțiunea fizică pe care o suferă din această cauză.

Telefoanele mobile au devenit utilizate pentru orice: oamenii postează pe rețelele de socializare sau verifică știrile. Tehnologia și mai înaltă, te ajută să-ți controlezi diferite aparaturi din cază, de la distanță, folosind telefonul mobil.
Numai că utilizarea îndelungată a acestor dispozitive electronice începe să aducă unele efecte secundare nedorite. Mulți oameni se plâng mai nou de unele deformări ale degetului mic, care nu se mai poate îndrepta, o perioadă îndelungată în care persoana a stat cu telefonul mobil în mână.
TikTok și Twitter sunt în prezent pline de oameni care postează imagini și videoclipuri cu „degetele deformate” despre care susțin că se datorează telefoanelor lor.
Un utilizator a postat un videoclip cu degetul mic și a spus: "Este greu de văzut la cameră, mai are cineva asta?" Videoclipul a primit peste 23.000 de aprecieri.
Majoritatea oamenilor tind să-și țină smartphone-ul cu degetul mare îndreptat spre ecran și partea din spate sau de jos a dispozitivului sprijinită pe degetul mic.
Un utilizator Twitter îngrijorat a postat o o imagine cu degetul său și cu textul: "Degetul meu s-a îndoit și nu se va îndrepta. Trebuie să schimb modul în care țin telefonul."
Imaginile și videoclipurile au devenit virale și un expert a spus că utilizarea excesivă a telefonului poate avea un impact asupra funcției noastre musculare.
Farmacistul Pareena Patel, de la LloydsPharmacy, a spus că nu există dovezi clinice că această afecțiune există, dar a spus că ar putea fi o un efect al unei poziții repetitive a mâinii, potrivit thesun.co.uk.
El a spus despre deformarea acestuia că „este un fenomen social despre care se crede că este cauzat de utilizarea frecventă a smartphone-urilor. Acesta este locul în care utilizatorii au raportat probleme ale degetul mic de la faptul că țin prea mult smartphone-ul. Deși nu există încă dovezi clinice care să sugereze că smartphone-urile ne pot deteriora în mod specific degetul mic și nici nu este o condiție medicală oficială sau un termen pentru această afecțiune, există motive pentru a crede că utilizarea excesivă a telefonului ne poate afecta funcția musculară și ne poate afecta articulațiile, în special la nivelul degetului mare și zona încheieturii mâinii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel