Adevăratul motiv pentru care oamenii vorbesc în somn. Când este cazul să apelați la ajutorul specialiștilor

Somn
Te-ai trezit vreodată în miez de noapte și partenerul de lângă tine vorbea în somn? Vorbitul în somn este o tulburare numită somniloquie. 

Este definită ca fiind vorbitul în timp ce ești inconștient. WebMD notează că cele mai multe discuții în somn durează aproximativ 30 de secunde la un moment dat, și ar putea fi la fel de scăzut ca o șoaptă sau la fel de tare ca un țipăt. Vorbirea în somn la adulții de peste 25 de ani este adesea însoțită de o boală mintală sau fizică. Formele severe de vorbit în somn pot veni cu convulsii nocturne.

Care sunt cauzele vorbitului în somn

Vorbirea în somn poate afecta pe oricine, dar este mai frecventă la copii și la bărbați, potrivit Psychology Today. Dacă aveți parasomnie - o altă tulburare de somn, sunteți, de asemenea, mai predispus să vorbiți în somn. 

Vorbirea în somn ar putea fi, de asemenea, un simptom al unei afecțiuni mai grave sau al unei probleme de sănătate.

Citește continuarea pe Spectacola și află care sunt cauzele sau afecțiunile care determină vorbitul în somn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel