7 beneficii uimitoare ale turmericului (curcuma) pentru sănătate

Turmericul
Turmericul (sau curcuma) are mai multe beneficii pentru sănătate. Iată o listă de beneficii pe care puțină lume le cunoaște.

S-ar putea să știți că turmericul este considerat „condimentul de aur” în bucătăriile indiene, dar a fost folosit de secole pentru proprietățile sale de vindecare. Este posibil să știți curcuma ca un condiment obișnuit în multe bucătării etnice (este ceea ce conferă culoarea galbenă condimentului indian curry), dar nu știți că acest condiment versatil din Asia de Sud, Curcuma longa, este utilizat de mii de ani pentru proprietățile sale medicinale.

Curcuma, rădăcina galbenă aurie

Curcuma provine din rădăcinile unei plante erbacee perene legate de familia ghimbirului. Frumoasa sa culoare galben-auriu a fost folosită inițial pentru vopsirea țesăturilor și astăzi, deși este un condiment cunoscut pe scară largă, este folosită ca și colorant sigur pentru multe alimente și băuturi, inclusiv brânză, floricele de porumb, băuturi, prăjituri, cereale, gustări, murături, muștar și multe altele. Este chiar adăugat la diferite uleiuri de gătit pentru a le mări durata de valabilitate, datorită proprietăților antioxidante ale turmericului.

Puterile vindecătoare ale turmericului

Curcuma face parte integrantă din medicina orientală și ayurvedică („întregul corp”) de secole.

Peste 6.000 de studii efectuate pe turmeric și componenta sa activă, curcumina, arată că are proprietăți curative vaste. Iată o listă de beneficii pentru sănătate ale turmericului:

Antiinflamator - Studiile au arătat că turmericul reduce efectiv inflamația mai bine decât ibuprofenul și aspirina, fără riscuri negative pentru sănătate. Având în vedere că inflamația este un precursor pentru majoritatea bolilor din organism, cum ar fi cancerul, artrita și colesterolul ridicat, asta face din turmeric alegerea naturală pentru reducerea inflamației. Cercetările susțin eficiența turmericului pentru ameliorarea durerilor articulare și a inflamației asociate cu toate tipurile de artrită. De fapt, celor care suferă de boala Lyme (care are simptome care imită artrita) li se prescriu adesea curcuma și lapte auriu (lapte de curcuma) pentru ameliorare.

Anti-Cancer - Curcumina și curcuma s-au dovedit a combate cancerul de colon, cancerul de sân și leucemia. Nu există niciun risc de efecte adverse pe care le prezintă adesea medicamentele.

Ameliorează problemele abdominale- Luat sub formă de supliment, curcuma susține vindecarea problemelor de stomac, a bolilor intestinale și a diferitelor probleme digestive.

Îmbunătățește funcția creierului – Inflamația afectează creierul la fel de mult ca și restul corpului. Curcuma îmbunătățește funcția creierului, reduce „ceața de pe creier” și simptomele asociate cu Alzheimer și alte boli neurologice.

Antidepresiv - Studiile arată că turmericul ameliorează stresul, anxietatea și depresia, ajutându-ne să ne relaxăm, să îmbunătățim starea de spirit și să atingem echilibrul interior. Difuzarea uleiului esențial de turmeric vă poate ajuta să vă relaxați și să reduceți stresul.

Suport pentru ficat - Curcuma curăță și susține sănătatea ficatului. Protejează acest organ vital, detoxifiant, împotriva toxicității.

Ajută sistemul imunitar - Curcuma stimulează funcția imunitară, care este esențială atunci când luptă împotriva unei răceli sau a altor boli virale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel