4 plante din dormitorul tău care tratează insomnia și apneea în somn

Iată 4 plante care te vor ajuta să lupți împotriva insomniei și apneei în somn.

Pe lista obiceiurilor pentru un stil de viață sănătos, somnul este esențial. Un somn bun reduce stresul, care poate duce la pofte alimentare. Dacă, totuși, suferi de insomnie sau apnee în somn, patru plante ar trebui să existe în dormitorul tău. 

Care sunt cauzele insomniei?

Există mulți factori care pot provoca această tulburare de somn. Motivele insomniei pot fi psihologice și atribuite stresului, anxietății sau chiar  depresiei  ușoare și severe. Mediul poate condiționa, de asemenea, această dificultate de a adormi: lumină puternică, așternuturi proaste sau temperatură nepotrivită. Consumul excesiv de stimulente (cofeina, tutunul, alcoolul și teina) poate face dificilă adormirea. O dietă abundentă sau insuficientă pot sta, de asemenea, la originea acestei tulburări de somn care, pe termen lung, poate deveni cronică.

Dar apneea în somn?

Apneea în somn se caracterizează prin întreruperi ocazionale ale respirației în timpul nopții. Simptomele sunt marcate de oboseală severă cauzată de treziri repetate, dureri de cap, urinare frecventă, asfixie progresivă și somn neliniștit. Cei mai afectați de apneea în somn sunt în general supraponderali, de sex feminin și cu vârsta peste 60 de ani. 

Ce plante luptă împotriva acestor tulburări de somn?

1. Valeriană

Prescrisă de medicii din Grecia Antică pentru tratarea insomniei, valeriana induce somnul. Acidul valerenic inhibă transmiterea informațiilor între anumiți neuroni și are ca efect reducerea anxietății. Flavonoidele sale hipnotice favorizează, de asemenea, adormirea. Conform acestui studiu, inhalarea acestei plante prelungește timpul de somn.

2. Mușețel

Mușețelul este un remediu natural foarte indicat atunci când te lupți cu insomnia, datorită prezenței apigeninei în planta galbenă. Conform acestui studiu, mușețelul administrat oral favorizează un somn bun, mai ales la vârstnici.

3. Lavandă

Mirosul de lavandă induce o senzație de relaxare, favorizând somnul. Această plantă purpurie conține linalol și acetat de linalil, biocompuși activi care calmează stările de anxietate, potrivit acestui studiu

4. Verbenă

Această plantă cu miros erbaceu este recomandată pentru insomnie. Este un remediu natural datorită efectului său inhibitor asupra stărilor nervoase și anxioase. Administrată oral, verbena te ajută să dormi bine, o afirmație dovedită științific

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel