3 simptome ale unui intestin nesănătos. Medic gastroenterolog: Dacă scaunul tău NU arată așa, e un semn

Intestin - Foto: Freepik
Trei semne și simptome ae unui intestin sănătos și cum să-l repari, conform unui medic gastroenterolog.

Sănătatea intestinului este un subiect des întâlnit, iar piața suplimentelor pentru sănătatea digestivă este proiectată să crească cu 8,68% în fiecare an, ajungând la 21,41 miliarde de dolari până în 2030.

Și având în vedere creșterea ratei de cazuri de cancer colorectal la persoanele sub 50 de ani, menținerea unei bune sănătăți intestinale este mai importantă ca niciodată.

Dar nu există o pilulă miracuoasă pentru a îmbunătăți sănătatea intestinului, în ciuda a ceea ce vă pot face să credeți mărcile de pudră de verdeață sau de suplimente probiotice.

Cu toate acestea, bucătăria poate fi o poartă de acces către o bună sănătate intestinală, conform Dr. Will Bulsiewicz, un medic gastroenterolog și director medical al unei clinici de nutriție din SUA.

Medicul a declarat pentru Business Insider cele trei semne potențiale ale unu intestin nesănătos și trei abordări care ar putea rezolva problema.

Cele 3 semne ale unui intestin nesănătos

1. Balonare

"Nu mă refer la o mică balonare, ci la probleme cronice cu aceasta", a spus Bulsiewicz, care a completat că "acest lucru indică faptul că intestinul tău luptă să proceseze și să digere alimentele".

Oamenii interpretează adesea balonarea ca o intoleranță la anumite alimente și le elimină.

Dar medicul gastroenterolog a spus că adesea este, de fapt, un semn că o persoană ar trebui să mănânce mai multe dintre acele alimente, cum ar fi fasolea și lintea, pentru că ar putea sugera că intestinul nu este obișnuit să le digere.

2. Scaune care nu sunt de tipul "Bristol 4"

Medicul gastroenterolog spune că scaunele sunt în mare parte microorganisme, deci "starea scaunelor tale îți oferă unele indicii despre ce se întâmplă cu acei microbi intestinali".

"Dacă scaunul tău nu corespune criteriilor pentru un scaun sănătos - un scaun moale, în formă de șarpe, cunoscut și sub numărul de patru în scala Bristol pentru scaune - ar putea fi un indicativ pentru un microbiom nemulțumit și neliniștit", a spus medicul.

Potrivit medicului, atunci când o persoană își vindecă intestinul, scaunul tinde să se mute înapoi spre mijlocul graficului, în loc să fie lichid sau solid.

3. Lipsa energiei

Sănătatea intestinului este legată de funcționarea tuturor sistemelor diferite din corp, deci având un intestin nesănătos pentru contribui la alte probleme de sănătate, cum ar fi afecțiunile autoimune, inclusiv artrita reumatoidă, boala Crohn și colita ulcerativă, care duc la lipsa de energie.

"Când îți schimbi dieta cu ceva care îți împuternicește microbiomul intestinal, nivelurile tale de energie pot să crească foarte repede și somnul tău se îmbunătățește", dacă ai o afecțiune autoimună sau inflamație cronică, a spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel