20 de pacienți ar fi decedat din cauza administrării incorecte a unui tratament. Corpul de Control al MS, trimis la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

spitalul clinic de urgenta sf pantelimon - FOTO: Freepik@standret
Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București, acolo unde 20 de pacienți ar fi decedat din cauza administrării incorecte al unui medicament.

20 de decese au avut loc în secția de terapie intensivă (ATI) a Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București, iar autoritățile investighează cauza acestor tragedii. Potrivit informațiilor preliminare, există suspiciuni privind o posibilă manipulare deliberată a dozelor de medicamente vitale pentru pacienți.

Aceste decese au avut loc într-un interval foarte scurt de timp, cuprins între 4 și 7 aprilie, iar Ministerul Sănătății a fost informat despre situație de către directorul de îngrijiri al spitalului. Investigațiile sunt în desfășurare pentru a clarifica circumstanțele exacte ale acestor tragedii și pentru a lua măsurile necesare în consecință.

Corpul de control al Ministerului Sănătății, trimis la unitatea medicală

Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București. În urma sesizărilor primite de la directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon care se refereau la împiedicarea exercitării atribuților sale în cadrul spitalului, ministrul Sănătății a decis trimiterea Corpului de Control pentru verificarea aspectelor sesizate.

"Totodată, în cursul zilei de 11.04.2024, managerul spitalului a fost informat în scris de către directorul de îngrijiri că există informații provenite de la un asistent medical (nenominalizat), că în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secției ATI ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament. Conducerea spitalului a alcătuit o comisie formată din medici din alte secții care să verifice aspectele sesizate.

De asemenea, și Corpul de Control al Ministrului Sănătății se va implica în verificarea acestor acuzații grave legate de siguranța pacienților", transmite Ministerul Sănătății.

Fiind vorba de o activitate profesională medicală s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul București, iar concluziile, dacă se impune, vor fi înaintate și altor instituții abilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel