ZODIACUL CHINEZESC: Numerele norocoase în funcție de zodia în care te-ai născut

Numerele care aduc noroc în ZODIACUL CHINEZESC.  Foto: DC Medical
Fiecare zodie din ZODIACUL CHINEZESC are 2-3 numere norocoase și 2-3 numere care-i aduc ghinion. Iată care sunt acestea: 

ZODIACUL CHINEZESC și numerele norocoase: În cultura chineză numere au anumite semnificații. În funcție de pronunția numărului și de asemănarea acestuia cu un alt cuvânt, unele sunt considerate de bun augur, altele inutile. Sunt însă și unele care aduc ghinion. De aceea, când au de ales numărul casei, al apartamentului, numărul de telefon sau alte date importante gen ziua nunții, chinezii aleg dacă se poate combinații din anumite cifre. 

Numerele norocoase

Șase, opt și nouă sunt considerate cele mai norocoase numere, în China. Și oricum sunt pronunțate numele acestor numere (omofonii lor, adică) toate au semnificații de bun augur.

Numărul 6 pronunțat ca „Liu” înseamnă neted și bine. În ochii poporului chinez, înseamnă că totul va merge bine. Deci, atunci când aleg numere de telefon, le plac să aibă mai multe numere 6 în ele. 

Opt are pronunția similară cu bogăție și avere în chineză, astfel încât oamenii de afaceri o preferă. 

Numărul 9 pronunțat ca Jiu, care în chineză înseamnă veșnicie, longevitate și eternitate. În cultura chineză, este asociat cu împăratul Chinei. Puteți vedea că hainele împăratului au nouă dragoni, iar Orașul Interzis din Beijing are în total 9.999 de camere și jumătate. Când se îndrăgostesc, chinezii trimit 9 sau 99 de trandafiri pentru a-și arăta iubirea eternă.

Numere ghinioniste

În viața de zi cu zi, chinezii evită câteva numere. Patru este considerat cel mai nefericit număr, deoarece cuvântul seamănă cu cel pentru moarte. Nici chinezilor, la fel cum nici occidentalilor, nu le place numărul 13. Totuși, la chinezi are și o semnificație bună, deoarece poate avea aceeași pronunție cu cuvântul avere în chineză.

Un alt număr evitat este șapte care au semnificația de „plecat”. De asemenea, are aceeași pronunție cu cuvântul „înșelat” în chineză. Deci, în viața de zi cu zi, chinezii evită de obicei să folosească numărul. 

Numere norocoase și zodia

În cultura chineză, numerele norocoase pot aduce noroc și avere. Chinezii aleg de obicei numere de bun augur atunci când organizează evenimente importante, cum ar fi alegerea unei date pentru logodnă, nuntă, mutarea în altă casă, deschiderea unei noi afaceri și multe altele.

În funcție de zodie, iată care sunt numerele norocoase și cele care aduc ghinion: 

Șobolan: 

Numere norocoase: 2, 3
Numere ghinioniste: 5, 9

Bivol: 

Numere norocoase: 9, 1
Numere ghinioniste: 3, 4

Tigru

Numere norocoase: 1, 3, 4
Numere ghinioniste: 6, 7, 8

Iepure

Numere norocoase: 3, 4, 9
Numere ghinioniste: 1, 7, 8

Dragon

Numere norocoase: 1, 6, 7
Numere ghinioniste: 3, 8, 9

Șarpe

Numere norocoase: 2, 8, 9
Numere ghinioniste: 1, 6, 7

Capră

Numere norocoase: 3, 4, 9
Numere ghinioniste: 6, 7, 8

Maimuță

Numere norocoase: 1, 7, 8
Numere ghinioniste: 2, 5, 9

Cocoș

Numere norocoase: 5, 7, 8
Numere ghinioniste: 1, 3, 9

Câine

Numere norocoase: 3, 4, 9
Numere ghinioniste: 1, 6, 7

Mistreț

Numere norocoase: 2, 5, 8
Numere ghinioniste: 1, 3, 9.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel