Vine o criză alimentară și prețurile vor EXPLODA! Mircea Coșea: „Ideea” din presa franceză care pune România în pericol
05 oct 2021, 18:20

Recolta, tractor. Foto: Pixabay
Analistul economic Mircea Coșea, care a vorbit despre actuala criză scoasă la iveală de pandemia COVID-19 , a explicat, într-un interviu, că vom asista la o altă criză alimentară. 

 „Producția agricolă va declanșa o criză alimentară importantă, peste 5-10 ani, care se va vedea nu prin producție, ci prin prețuri, care vor crește foarte mult, lucru care deja se vede în anumite zone și-n anumite perioade. În 2020-2021, prețurile agricole au crescut în permanență, prețurile agro-alimentare, incluzând aici și produsele din carne” a spus profesorul Mircea Coșea, EXCLUSIV la Interviurile DCNews

Printre cauzele care au dus la creșterea acestor prețuri stau efectele meteorologice (precum seceta), dar și ”goana după producții foarte mari și foarte accesibile”, generată de consumerismul ridicat, care a dus la scăderea foarte importantă a prețurilor de achiziție. „Măslinul, cafeaua, floarea soarelui și vinul sunt deja în criză pe plan mondial” a punctat Mircea Coșea. 

În presa franceză, a apărut „ideea” conform căreia producția agricolă a unor țări devine prea mare față de posibilitățile de valorificare pe care le au țările „tradiționale”. România era menționată, în acest context, ca un mare producător de porumb și de floarea-soarelui. Totodată, s-a referit la producția românească de miere, „care iar era un pericol” a spus Mircea Coșea pentru DCNews, atrăgând atenția că astfel de ”idei” sunt adesea lansate de presa franceză.

De câți ani se pregătește această criză alimentară și cât de grav va fi afectată în final România, aflați pe DC News. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?