Valvele inimii, simptome care îți arată că sunt bolnave și cum ai grijă de ele

Inima
Valvele inimii controlează direcția fluxului de sânge, iar când ceva le întrerupe precizia, efectul poate fi devastator. Iată care sunt simptomele care îți arată că sunt bolnave, cum ai grijă de ele și cum pot fi tratate:

Stenoza valvei aortice este, în conformitate cu American Heart Association, cea mai frecventă și cea mai gravă dintre afecțiunile întâlnite la valvele inimii. Se produce atunci când o îngustare a deschiderii valvei aortice împiedică sângele din ventriculul stâng să curgă în aortă. De asemenea, poate afecta presiunea în atriul stâng.

Progresează lent dar sigur. Simptome

Progresia stenozei aortice este lentă. Poate dura mulți ani până să devină o problemă care vă poate pune viața în pericol.

"Nu progresează la toată lumea în același ritm, dar stenoza valvei se agravează", a spus dr. Mark Kozak, cardiolog cu Penn State Health. „Singurul lucru pe care îl putem face este să observăm simptomele și să mergem la cardiolog pentru consult și tratament."

Principalele semne și simptome ale acestei boli sunt respirația îngreunată și scurtată, durerea toracică și leșinul, dar s-ar putea ca acestea să nu înceapă imediat.

„Toate aceste trei simptome nu trecute cu vederea", a spus dr Kozak. „Oamenii se pot descurca bine pe o perioadă lungă de timp, dar odată ce simptomele se dezvoltă, boala tinde să se agraveze rapid. Majoritatea oamenilor mor în câțiva ani dacă sunt astfel de afecțiuni sunt lăsate netratate și nemonitorizate".

Categorii de vârstă la risc

În timp ce stenoza valvei aortice poate fi întâlnită la unii tineri, este mai frecventă la cei care au de la 60 de ani în sus. „Deoarece populația noastră îmbătrânește, există o mini epidemie de stenoză în generația actuală de oameni de peste 80 de ani", a spus el.

Pacienții mai tineri cu stenoză a valvei aortice sunt de obicei născuți cu un defect care determină stenoza, care este detectat de obicei în copilărie.
Pacienții cu murmur cardiac (suflu sistolic) ar trebui să se consulte cu un cardiolog pentru a exclude stenoza valvei aortice.

„Mulți oameni cu stenoză aortică nu urmăresc niciodată un murmur, iar ei ar putea să vină la spital grav bolnavi, în loc să își urmărească progresia lentă în timp util - permițând astfel tratamentul bolii la un moment adecvat", a spus Kozak.

Prevenție

Toată lumea ar trebui să facă exerciții fizice și să mănânce sănătos, dar pentru bolnavii de inimă este de două ori mai important, deoarece o constituție fizică robustă îi ajută să tolereze intervențiile chirurgicale și procedurile pe care trebuie să le suporte. În plus, faptul că sunt activi îi poate ajuta pe medicii lor să înțeleagă cum progresează simptomele stenozei.

„Oamenii obișnuiau să se teamă să facă exerciții când erau diagnosticați cu stenoză aortică, dar este important cât de activ ești și când simptomele devin vizibile", a spus Kozak.

El a adăugat că organismul uman - chiar unul afectat de stenoză - se va opri adesea în mod natural înainte de a depune efort.

„Este mai bine ca oamenii să facă exerciții fizice și să rămână sănătoși, decât să le fie restricționată mișcarea", a spus el. „Pe măsură ce monitorizez evoluția lor, dacă cred că o valvă a atins un punct de îngrijorare, este timpul să o înlocuiesc".

Tratament

Înlocuirea valvei este singura metodă eficientă pentru tratarea stenozei aortice severe. În ultimii ani, medicii au folosit o procedură de înlocuire a valvei mai puțin invazivă, folosind o tehnică pe bază de cateter - cunoscută și sub denumirea de înlocuire a valvei aortice transcateter (TAVI).

TAVI folosește un tub gol care este introdus într-un punct de acces în corp, de obicei picior sau piept. Tubul este ghidat prin vasele de sânge, spre inimă și în valva aortică, permițând plasarea în siguranță a valvei de înlocuire. Odată asigurată, cateterul este retras.

Cu procedurile de înlocuire pe bază de cateter, majoritatea oamenilor pleacă acasă a doua zi, iar recuperarea durează aproximativ 72 de ore.
„Când merge bine, recuperarea este mai rapidă cu ajutorul valvelor de cateter", a spus Kozak. „Valvele de cateter nu sunt mai bune și sunt doar marginal mai sigure, dar viteza de recuperare este vitală, în special pentru pacienții noștri care au 80 de ani sau mai mult", a mai arătat cardiologul american.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel