A început cu un simplu obicei...
Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunțat faptul că programul de vaccinare împotriva Covid, ca parte a campaniei naționale de vaccinare, ce a debutat pe 27 decembrie 2020, se va încheia pe 30 iunie, o dată cu intrarea în vigoare a noii politici privind vaccinarea. Concret, aceasta va fi preluată de către medicii de familie.
”Pe 1 iulie va intra în vigoare noua politică de vaccinare împotriva COVID-19: vaccinarea doar la medicii de familie. Prin urmare, perioada de tranziție de la vaccinarea de tip campanie împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului național de vaccinare al Ministerului Sănătății se va încheia pe 30 iunie.
Până la această dată inclusiv, toți cei care doresc să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcționează în continuare, cât și la cabinetele medicilor de familie. Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare își vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie. Recomand din nou vaccinarea drept cea mai bună formă de protecție împotriva virusului SARS-Cov-2 și o consider extrem de utilă mai ales pentru grupele de risc”, a scris Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, pe contul său de socializare.
Statul român a contractat 87 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, din care a folosit mai puțin de 17 milioane, iar la 1.200 de imunizări cât se mai fac pe zi, ar dura încă un secol până s-ar epuiza stocurile. Astfel, România mai are vaccin pentru încă 128 de ani.
Până acum s-au plătit mai puțin de 300 de milioane de euro și mai avem de achitat încă 900 de milioane. Dintre acestea, România a vândut zece milioane de doze, a donat două milioane, alte două milioane au expirat, aşa că mai avem la dispoziţie 56 de milioane de doze.
Dacă presupunem că nu ar mai expira, ar fi nevoie de 46 de mii de zile pentru a termina dozele, ţinând cont că zilnic se mai vaccinează circa 1.200 de români, potrivit unui calcul al Observator News. (Citește mai multe AICI)
"Este adevărat că Ministerul Sănătăţii... au fost în decursul anului trecut momente în care putea să accepte sau nu achiziţia de vaccinuri. Achiziţia de vaccin a fost acceptată pentru anul 2022 şi anul 2023 în luna mai a anului 2021.
Cât o să ajungă pot să vă răspund, însă ce vom face cu el încă nu pot să vă răspund, pentru că sunt cantităţi foarte mari, care depăşesc capacitatea de stocare în România. citește mai departe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
A început cu un simplu obicei...
Ce se întâmplă în creier dacă te trezești devreme. Un neurolog...
Ne credem mai protejați ca niciodată,...
Știai că banalele bubițe de la gură...
Dispozitivul care poate depista...
Boala care afectează un milion de...
COVID, impact grav pe termen lung....