Ungaria, mișcare privind Transilvania. Dungaciu: Se întâmplă sub privirile noastre aproape stupefiate

Harta Ungariei. Foto: Pixabay
Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu“ al Academiei Române, a vorbit, la DC News, despre fenomenul care se petrece cu statele emergente cum ar fi Turcia, China, fenomen care se petrece chiar și în Ungaria. 

„Când un popor începe să crească, atunci când o entitate începe să de dezvolte, să fie emergentă, nu-i mai ajung vechile veșminte. Începe să explodeze, să i se rupă sacoul, cămașa, pentru că e prea mare pentru hainele acelea. Așa se întâmplă acum cu China. China se uită în lume și spune: voi aţi făcut toate legile acestea mondiale care ordonează lumea, dar le-aţi făcut fără noi; noi suntem mari, vrem și noi o parte.

Este într-un fel logic, chiar dacă e bine sau rău – acestea sunt judecăţi morale. Turcia e și ea în această creștere", a explicat Dan Dungaciu.

Ce mișcare face Ungaria către Transilvania, aflați pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel