Acestea sunt cele mai frecvente...
Vezi și:
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Oamenii de știință australieni au descoperit într-un râu un nou virus capabil să ucidă o superbacterie, conform unui nou studiu publicat miercuri.
O superbacterie este o bacterie care a dezvoltat rezistență la majoritatea antibioticelor disponibile, devenind astfel extrem de dificil de tratat.
Aceste bacterii sunt periculoase în special în spitale și în alte medii de îngrijire a sănătății, unde pot provoca infecții severe și se pot răspândi rapid între pacienți.
Apariția superbacteriilor este rezultatul utilizării excesive și uneori abuzive de antibiotice, ceea ce a permis acestor bacterii să evolueze și să devină rezistente la medicamentele care altădată le puteau eradica
Această descoperire aduce o rază de speranță pentru combaterea infecțiilor provocate de bacterii precum Klebsiella, o amenințare în spitale.
Studiul subliniază potențialul neeploatat al fagilor naturali, care ar putea oferi soluții revoluționare în era rezistenței la antimicrobiene.
Cercetătorii de la Universitatea Monash au descoperit două versiuni ale unui bacteriofag necunoscut anterior, un virus care ucide bacteriile, în Merri Creek, un râu care curge prin suburbiile nordice ale orașului Melbourne.
Ei au descoperit că noul bacteriofag poate ucide Klebsiella, o superbacterie rezistentă la antibiotice care se găsește frecvent în spitale.
Cercetarea a fost efectuată în colaborare cu o corporație locală de patrimoniu cultural aborigen, iar bacteriofagul a fost denumit de bătrânii aborigeni Merri-merri-uth nyilam marra-natj (MMNM), ceea ce se traduce în engleză prin „Dangerous Merri lurker”.
Trevor Lithgow, conducătorul cercetării de la Monash Biomedicine Discovery Institute, a declarat că cercetarea a constatat că o singură diferență genetică între cele două versiuni ale MMNM a schimbat eficiența cu care acestea ucid bacteriile. Variația secvenței a fost apoi supusă unei evoluții suplimentare în condiții de laborator.
„Toți diferiții fagi noi pe care i-am dezvoltat pot ucide Klebsiella, dar unii dintre fagii variante ucid mai bine decât alții”, a spus Lithgow.
„Descoperirea dă speranță că există populații naturale de fagi încă nedescoperite care au variații genetice neexploatate care pot fi valorificate în noi moduri de a ucide bacteriile cu rezistență la antibiotice”, a mai spus el.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a identificat superbacterii rezistente la antimicrobiene - bacterii, viruși.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acestea sunt cele mai frecvente...
Un simplu test al respirației ar...
Aceste trei afecțiuni cresc...
Această unitate medicală nu mai are...
Îngrijirea corectă a sânului începe...
Pe măsură ce reducerile de Black...
În acest tip de cancer tratamentul...
Această activitate absolut banală...