UMF Cluj-Napoca, singura universitatea de medicină și farmacie din România din topul QS World University Rankings by Subject 2021

UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca
Universitatea de Medicină și Farmacie  (UMF)  „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se situează pe locul 351-400 în clasamentul internațional QS World University Rankings by Subject 2021, la categoria Medicină, fiind și în acest an singura instituție academică din domeniul medical din România inclusă în acest ranking.

În Clasamentul QS World University Rankings by Subject 2021, care acoperă un total de 51 de discipline, grupate pe cinci domenii generale, Cluj-Napoca este centrul universitar cu cele mai multe instituții de învățământ superior listate printre cele mai bune din lume: Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

QS World University Rankings by Subject 2021 este un prestigios clasament internațional al instituțiilor academice, ce acoperă cinci domenii, fiecare cu mai multe specializări: Arte și Științe Umaniste, Inginerie și Tehnologie, Științele Vieții și Medicină, Științele Naturii, respectiv Științe Sociale și Management. Evaluarea universităților se bazează pe criterii precum reputația academică, reputația angajatorilor, citări, număr de studenți per facultate, proporția studenților internaționali. Clasamentele QS World University by Subject sunt realizate anual pentru a ajuta viitorii studenți să identifice universitățile de top dintr-un anumit domeniu. 

„Deși suntem o universitate mică, comparativ cu alte instituții de profil incluse în acest clasament, avem o valoare incontestabilă, recunoscută pe plan internațional și ocupăm un loc onorabil în rândul elitelor. Vom continua să  creștem recunoașterea naţională și internaţională, prestigiul și competitivitatea școlii medicale clujene, într-un context în care acest aspect are o importanţă globală din ce în ce mai însemnată, atât pe plan științific, cât și educațional”, a arătat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca este prezentă în mai multe clasamente internaționale dedicate instituțiilor de învățământ superior, alături de cele mai prestigioase universități din lume. 

În clasamentul World University Rankings 2021, realizat de Times Higher Education (THE), UMF „Iuliu Hațieganu” se află pe locul al doilea în topul universităților din România și este singura universitate de medicină și farmacie din țară listată printre cele mai bune 1.000 de universități din lume, din toate domeniile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel