Tusea nocturnă. Puțini știu cât de grav afectează sănătatea

Doza de metadonă a fost administrată de medic
Tusea nocturnă este strâns legată de tulburările de somn şi poate afecta sistemul imunitar, ceea ce face să crească riscul îmbolnăvirilor, potrivit medicului mexican Reyes Haro Valencia, citat joi de EFE.

Potrivit directorului Institutului de Medicină a Somnului din Mexic, o persoană poate pierde până la două ore de somn pe noapte cu această afecţiune, care, dacă nu este tratată la timp, poate afecta sistemul imunitar.

"Este o problemă căreia nu i se acordă de obicei importanţă şi, de fapt, în 98 % dintre cazuri se intervine cu întârziere, când deja trebuie apelat la un pneumolog", a precizat Haro Valencia.

În opinia specialistului, tusea este un simptom pe care orice persoană l-a experimentat într-un moment al vieţii şi având în vedere că este o afecţiune comună nu i se acordă importanţa necesară.

Calitatea somnului, afectată de tuse

El a explicat însă că tusea este strâns legată de problemele de somn care împiedică o persoană să adoarmă, sau care întrerupe continuitatea somnului, afectându-i calitatea.

Potrivit lui, tusea este un reflex protector şi defensiv a cărui acţiune asigură îndepărtarea mucusului sau a substanţelor rezultate din infecţia laringelui, a traheii sau a gâtului şi se caracterizează ca tuse uscată (neproductivă), sau productivă cu expectorare de flegmă sau sânge.

Tusea nu este un lucru normal

"Tusea nu este un lucru normal şi de multe ori această problemă îi face pe oameni să sforăie, deoarece ţesuturile din jurul gâtului se măresc şi astfel trecerea aerului se face cu dificultate, ceea ce arată că există o problemă respiratorie", a explicat Haro Valencia.

Potrivit lui, în Mexic una din trei persoane suferă de tulburări de somn şi peste 60 % din cazuri sunt legate de probleme respiratorii. De aceea, a explicat expertul, este importantă igiena somnului care de multe ori este afectată de tusea nocturnă.

"O persoană are nevoie în medie de 15 minute ca să adoarmă, însă tusea poate prelungi această perioadă de veghe, sau poate afecta continuitatea somnului, care, odată întrerupt, nu mai are aceeaşi calitate", a precizat Haro Valencia.

El a subliniat că această problemă trebuie tratată cu atenţie, de preferinţă cu un antitusiv în combinaţie cu un expectorant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel