Trucul care te fac să adormi în două minute. E folosit de soldați ca să adoarmă rapid

Somn       Foto Jen Theodore, Unsplash
Această metodă simplă vă poate ajuta să adormiți rapid.

Oricine a experimentat cel puțin o noapte de insomnie știe cât de neplăcut poate fi să te pui în pat și să nu poți adormi. Iată o modalitate simplă de a ajunge „în țara viselor” în numai câteva minute. Acest truc este folosit de soldați pentru a adormi în două minute.

Scanare corporală

Prima parte a acestei metode este efectuarea unei „scanări” a corpului. Veți relaxa toți mușchii corpului, unul câte unul.

Mai întâi, relaxați-vă mușchii de pe față: fruntea, în jurul ochilor, maxilarul și limba. Apoi, eliberați umerii și lăsați mușchii să se relaxeze.

Atrageți-vă atenția asupra brațului drept, relaxați mușchii brațului superior, brațului inferior și mâinii. Repetați cu brațul stâng.

Respirați profund și lăsați-vă pieptul să se relaxeze.

Acum relaxați mușchii ambelor picioare. Mergeți de sus în jos; mai întâi relaxați-vă coapsele, apoi genunchii, tibia și, în cele din urmă, picioarele.

Partea a doua

Acum, că toți mușchii sunt relaxați, este timpul pentru un spectacol sau, mai degrabă, o vizualizare. Închideți ochii și imaginați-vă una dintre următoarele situații. Alegeți oricare dintre acestea, care vă atrage cel mai mult:

Stați întins într-un hamac negru într-o cameră care este întunecată.

Stați întins pe spate într-o canoe, plutind pe apă. Apa este calmă, iar cerul de deasupra este albastru strălucitor. Nu există niciun nor.

Timp de zece secunde, repetați în cap cuvintele „nu gândi, nu gândi, nu gândi”.

Poate dura până la șase săptămâni

Dacă acest lucru nu funcționează imediat, nu renunțați. Poate dura până la șase săptămâni pentru a stăpâni acest truc și va deveni, progresiv, mai ușor. Așa că, insistați! De asemenea, puteți experimenta cu alte vizualizări calmante. Pretindeți că sunteți pe o pajiște verde, într-o zi însorită sau pe o plajă liniștită, în timp ce valurile se întâlnesc, încet, cu pământul.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel