Trei lideri SANITAS Prahova, trimiși în judecată pentru delapidare de fonduri din cotizațiile membrilor

Justiție, instanță  Foto: Designed by Freepik
Trei lideri ai sindicatului SANITAS Prahova au fost trimiși în judecată pentru delapidare, ei fiind acuzați că și-au însușit sute de mii de lei din sumele de bani provenite din cotizațiile membrilor.

Potrivit datelor cuprinse în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești prin care au fost trimiși în judecată Dan Victor Stroe, Maria Nicolescu și Luminița Gologan, faptele au avut loc în perioada 2011-2020, fiind vorba despre zeci de acte materiale reținute în sarcina inculpaților.

„La data de 7 februarie 2020, organele de cercetare ale poliției judiciare s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că persoane din conducerea Sindicatului Județean Sanitas Prahova au direcționat o parte din sumele de bani provenite din cotizațiile membrilor de sindicat către un alt cont bancar decât cel aflat în evidențele contabile ale sindicatului. (...) Toți cei trei inculpați au avut calitatea de administratori ai bunurilor Sindicatului Județean Sanitas Prahova. Analizând probatoriul administrat, constatăm că există indicii temeinice privind faptul că (...) și-a însușit sumele de bani din fondurile destinate sindicatului, în mod repetat, în perioada 2011-2020, de 27 de ori împreună cu (...) (237.114 lei) și de 8 ori cu (...) (55.400 lei). Din această sumă, (...) a achitat 50.000 lei conform chitanței din data de 05.03.2020, iar (...) suma de 64.800 lei. (...) De asemenea, există probe cu privire la faptul că (...) și-a însușit sumele de bani din fondurile Sindicatului Sanitas, în repetate rânduri, de 27 de ori, împreună cu (...) și de 58 de ori, singur, prin retragerea sumelor de la bancomat, suma totală fiind de 390.014 lei. Din această sumă, a achitat 73.750 lei așa cum reiese din ordinele de plată depuse la dosarul cauzei. În aceeași măsură, există probe că (...) și-a însușit bani din fondurile sindicatului în 8 rânduri, prin retrageri de la casieria băncii împreună cu (...), suma totală fiind de 55.400 lei”, au notat procurorii.

Conform datelor postate pe portalul instanțelor de judecată, în sarcina lui Dan Victor Stroe au fost reținute 8 acte materiale în perioada 2019-2020, în sarcina Mariei Nicolescu - 35 de acte materiale în perioada 2011-2020, iar în sarcina Luminiței Gologan - 85 de acte materiale în perioada 2011-2019.
Sindicatul Județean Sanitas Prahova a comunicat faptul că nu se constituie parte civilă în procesul penal, prejudiciul fiind recuperat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel