Transplant cardiac, în România. Medic: 150 de inimi, aruncate la gunoi

Chirurgul român Victor Costache a realizat intervenții în premieră în Tunisia
Victor Costache, medic român reîntors în ţară, din Franţa, a vorbit despre transplantul cardiac şi despre situația sistemului medical românesc.

"În 2014, am depus un dosar de acreditare a spitalului (privat) pentru transplantul pulmonar, care nu s-a finalizat cu nicio vizită din partea Agenției Naționale de Transplant (....) Intenţionam să depunem un dosar pentru transplantul cardiac - intervenţii din care multe le-am făcut în Franţa. Ştiţi că, în România, sunt aruncate la gunoi cam 150 de inimi pe an, care ar putea salva tot atâtea vieţi.

Vrem să facem ceva în acest sens, să depunem un dosar pentru transplantul cardiac şi apoi noi să avem conştiinţa liniştită. Să ştim că noi am făcut tot efortul, că echipa doarme liniştită, ştie că şi-a pus la dispoziţie toată competența și dotarea spitalului, dar dacă nu s-a vrut, noi măcar dormim liniştiţi. Să aibă ceilalţi morţii pe conştiinţă", a declarat medicul Victor Costache, în emisiunea Voi cu Voicu, de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel