Toxiinfecție, opt oameni din Alba, internați în spital

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Opt oameni au fost internați la un spital din Alba Iulia după ce au consumat produse de la o carmagerie din oraș.

Toxiinfecție, Alba. Numărul persoanelor care au necesitat spitalizare după ce au consumat produse de la o carmangerie din Alba Iulia a crescut la opt, marţi, după ce luni erau internate doar trei persoane, printre care şi un copil, magazinul în cauză fiind amendat cu 2.600 de lei şi închis până la finalizarea anchetei epidemiologice. Purtătorul de cuvânt al spitalului din Alba Iulia, Alexandra Mateş, a declarat, pentru Agerpres, că în Secţia de Boli Infecţioase sunt internate marţi, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, opt persoane, alte opt primind tratament în ambulatoriu.

La rândul său, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a precizat că a fost dispusă suspendarea activităţii firmei în cauză până la finalizarea testelor de laborator. Totodată, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu suma de 2.600 de lei pentru neefectuarea măsurilor de dezinfecţie a ouălor înainte de preparare şi pentru neefectuarea cursurilor de igienă de către angajaţi.

Ancheta epidemiologică este în plină desfăşurare, inspectorii sanitari şi sanitar-veterinari reuşind să intre în carmangeria în cauză doar marţi, deoarece duminica şi luni aceasta nu are program de funcţionare. Potrivit lui Sinea, la DSP Alba a fost depusă luni o sesizare scrisă, iar alte persoane au reclamat telefonic faptul că s-au simţit rău după ce au mâncat carne şi preparate cumpărate de la o carmangerie din Alba Iulia. Unitatea în cauză este una cu specific italian, fiind una dintre cele mai cunoscute din Alba Iulia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel