Totul despre alergia la fructe. Ce alimente o provoacă și care sunt simptomele
11 mai, 18:55

Femeia a găsit un ac într-o căpșună     Foto: pixabay.com
O alergie alimentară este o reacție a sistemului imunitar care apare după consumul unui anumit produs.

Tratamentul pentru majoritatea alergiilor alimentare implică evitarea alimentelor și tratamentul antihistaminic. Alergiile alimentare afectează aproximativ 6-8% dintre copiii cu vârsta sub 3 ani și aproximativ 3-4% dintre adulți, potrivit Mayo Clinic. 


Căpșuni


Cele mai întâlnite simptome la alergia la căpşuni sunt cele orale, manifestate prin senzaţie de mâncărime şi furnicături în interiorul sau în jurul gurii. 


Kiwi

G Ad:

La fel ca și căpșunile, fructele de kiwi conțin un alergen similar polenului de mesteacăn. La adulți, simptomele unei alergii la kiwi sunt ușoare, dar la copii poate fi mai severă. Persoanele alergice la kiwi ar trebui să evite fructele crude, dar și sucul.

Citește continuarea despre alergiile la banane și alte fructe, pe Spectacola.ro.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri