Tumoră gigant, de peste 24 kg, extirpată din abdomenul unei femei din Botoşani. Pacienta avea și COVID

O tumoră chistică ovariană care cântărea 24,38 kilograme a fost extirpată din abdomenul unei femei din Botoşani, care a fost diagnosticată cu COVID-19, a declarat, luni, 5 aprilie, medicul chirurg Iulian Preda de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati".

Potrivit acestuia, femeia, care este mamă a opt copii, s-a prezentat la spital cu o obezitate malignă, iar în urma unei ecografii şi a unei radioscopii toracice a fost diagnosticată tumora.

"Am aşteptat şansa să o putem opera, să o putem băga în sala de operaţie, iar după operaţie doamna să beneficieze de un loc în Secţia ATI la COVID pozitiv. Cu alte cuvinte, am aşteptat să decedeze un pacient din ATI ca să o pot opera, după terminarea operaţiei pacienta trebuind să fie internată în Secţia ATI cu COVID. (...) Pacienta se sufoca din două motive: unul era COVID-ul şi unul era tumora din cavitatea abdominală.", a afirmat Preda.

Chirurgul Iulian Preda susţine că aceasta este cea mai mare tumoră extirpată în cariera sa profesională.

"Este cea mai mare tumoră pe care am operat-o eu la mâna întâi. Am mai avut una de vreo 20 de kilograme, dar nu am putut proba, că nu am avut cântar, şi încă una acum câţiva ani de vreo 17 kilograme. (...) Doamna incriminează boala de patru luni de zile. Eu zic că are o dezvoltare de câţiva ani, dar doamna spune că se simte bolnavă de patru luni.", a adăugat Preda.

Medicul susţine că în prezent starea pacientei este bună, urmând ca în cursul zilei de luni să fie externată de pe Secţia ATI rezervată pacienţilor cu COVID-19 şi transferată pe o altă secţie a spitalului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel