Tensiune arterială mare: efectele neașteptate ale sportului în zonele poluate
20 iul, 22:09
Cei care fac sport regulat tind să aibă un risc mai scăzut de hipertensiune arterială, deși trăiesc în zone poluate.
Tensiune

O cercetare susține că practicarea regulată a sportului reduce riscul de hipertensiune chiar și în zonele mai poluate. ”În timp ce am descoperit că activitatea fizică ridicată combinată cu expunerea mai scăzută la poluarea aerului a fost legată de un risc mai mic de tensiune arterială ridicată, activitatea fizică a continuat să aibă un efect protector chiar și atunci când oamenii au fost expuși la niveluri ridicate de poluare”, susțin cercetătorii, într-un comunicat al Asociației Americane a Inimii.

La studiu au fost analizați peste 140.000 de adulți non-hipertensivi din Taiwan care au fost monitorizați în medie de 5 ani.

”Acesta este cel mai mare studiu pentru a analiza efectele combinate ale poluării aerului și a activității fizice regulate asupra tensiunii arteriale mari. Descoperirile noastre indică faptul că activitatea fizică regulată este o abordare sigură pentru persoanele care trăiesc în regiuni relativ poluate pentru a preveni tensiunea arterială ridicată. Concluziile pun de asemenea în evidență cât de puternic poluarea poate afecta tensiunea arterială și cât de important este să controlați nivelul de poluare pentru a preveni tensiunea arterială ridicată”, adaugă cercetătorii.

Asociația Americană a Inimii a definit hipertensiunea arterială ca 140/90 mm Hg, iar tensiunea arterială înaltă - 130/80 mm Hg.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

Andrei Baciu   FOTO: arhivă personală
EXCLUSIV
Vaccinul gripal, Andrei Baciu: numărul dozelor este limitat
Vaccin   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Sezon gripal: perioada de vaccinare începe mai repede anul acesta
ZODIA cu noroc. I se schimbă destinul în curând!
Vaccinare antigripală. Anunțul Ministerului Sănătății
Vaccin   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Rafila la „Totul despre vaccinul gripal 2020-2021”: ”Pandemia e o oportunitate”
Vaccinarea
EXCLUSIV
DEZBATERE ONLINE: Totul despre vaccinul gripal 2020-2021
BENZYLUM BENZOICUM - prospect
LEFLUNOMIDUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri