Tatăl bebelușului mort după botez: a inhalat 110 mililitri de lichid

Bebeluș  FOTO: pexels.com
Tatăl bebelușului care a murit după ce a fost înecat în timpul ritualului de botez spune că micuțul a inhalat 110 mililitri de lichid. 

Tatăl băiețelului în vârstă de o lună și jumătate mort după slujba de botez de la Biserica  „Sf. Constantin și Elena” din Suceava spune că preotul l-a scufundat pe copil, deși aceasta plângea, astfel că micuțul a inhalat nu mai puțin de 110 ml de apă. 
„L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut... Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”, a spus tatăl copilului, pentru monitorulsv.ro.

Doctorul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, a precizat că bebelușul a fost adus la UPU Suceava în stop-cardio-respirator resuscitat, fiind internat pe secția ATI. Din păcate, luni dimineață, în jur de ora 6.00, a decedat, probabil din cauza leziunilor provocate de hipoxie. Medicii legiști vor stabili exact cauza morții. Medicul a confirmat că bebelușul a aspirat lichid în plămâni.
 Inițial a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar în noile condiții fapta va fi încadrată la ucidere din culpă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel