Sucul care întărește sistemul imunitar. Are și efect detoxifiant. Ce condiment îi activează capacitatea antioxidantă

sucul care intareste sistemul imunitar - FOTO: Freepik@atlascompany
Sucul care întărește sistemul imunitar are și efect detoxifiant.

Sucul care întărește sistemul imunitar se poate prepara în câteva minute. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, în funcție de preferințe.

”Sistemul imunitar este cel care protejează organismul de infecţii. Prin urmare, o persoană cu un sistem imunitar slab poate fi mai predispusă la infecţii frecvente.

Categoriile cele mai expuse sunt copiii mici, vârstnicii şi femeile însărcinate”, explică dr. Ionela Iovan – medic primar pneumolog Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara.

Vezi și: Sarea, condimentul care nu expiră niciodată, dar i se poate schimba calitatea. Cum să îți dai seama dacă este proaspătă și de ce are termen de valabilitate

Sistemul imunitar întărit prin alimentație

Consumul regulat al unei varietăți de alimente nutritive bogate în vitamine și minerale, cum ar fi citricele și spanacul, vă poate ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea imunitară. În plus, puteți consuma suc de legume pentru a vă întări sistemul imunitar.

”Sucul de legume este foarte bun pentru creşterea imunităţii, mai ales dacă se consuma o dată pe zi, timp de 1 sau 2 săptămâni. Se pot încerca diverse combinaţii că, de exemplu, suc de pătrunjel, ţelină, morcov, sfeclă, castraveţi”, mai notează medicul.

Culoarea roșie strălucitoare a sfeclei este destul de irezistibilă, dar unora nu le place gustul. Sfecla este plină de nutriție. Aceasta este o sursă bună de multe substanțe nutritive, inclusiv vitamina C, fier, magneziu, fibre alimentare, acid folic, potasiu și mangan.

Ingredientele suplimentare din rețeta noastră vă oferă și mai multe vitamine A, C și E, fier și calciu. Susțineți sănătatea imunitară și generală cu un pahar de suc de sfeclă pe zi.

Vezi și: Cât timp se lasă ceaiul la infuzat. Marea greșeală pe care o facem cu toții. Care este cantitatea ideală de apă

Cum se prepară

Ingredientele organice sunt deosebit de importante în rețetele de sucuri, deoarece sucul este puternic și foarte concentrat. Frecați și spălați bine morcovii, ridichile și sfecla, aruncați vârfurile lor cu frunze și nu le decojiți. Începeți cu pătrunjelul. Adăugați apoi usturoiul decojit, morcovul, ridichea și sfecla. După ce le-ai blendat, adăugați puțin piper negru proaspăt măcinat.

Sucurile proaspăt stoarse își pierd din calitate după aproximativ 20 de minute. Pregătiți porții individuale și beți imediat, de preferință pe stomacul gol. În general, trebuie consumat o dată pe zi, timp de o săptămână, notează Joyfull Belly.

Vezi și: Statul pe toaletă, riscuri. Cât timp este indicat să petreci la baie și ce se poate întâmpla dacă stai prea mult

Sucul care întărește sistemul imunitar are și efect detoxifiant

Pe măsură ce excesele de sărbători se topesc, toxinele prinse în țesutul nostru adipos intră în fluxul sanguin. Sucul ajută organismul în procesul de eliberare a grăsimilor, a zaharurilor și a toxinelor. Fiecare ingredient din această rețetă acționează pentru a neutraliza simptomele de detoxifiere cu care vă puteți confrunta acum, în timp ce, în același timp, stabilește o bază bună pentru primăvară.

Sfecla, ridichile și usturoiul curăță ficatul și vezica biliară - organe și țesuturi care lucrează din greu pentru a descompune grăsimile și zaharurile stocate. Pigmentul care dă sfeclei culoarea lor strălucitoare ajută la neutralizarea toxinelor din alcool și aperitivele picante, echilibrând chimia sângelui.

Vezi și: Atacul de cord, semnul din talpă la care să fii atent. Medic: Există ceva diabolic

Betacarotenul din morcovi răcorește sângele. Este posibil să observați un efect de răcire la nivelul ochilor, care se pot simți inflamați și iritați pe măsură ce organismul eliberează grăsimi. Betacarotenul este, de asemenea, un nutrient important pentru a contracara depresia sezonieră, deoarece ajută pielea să absoarbă cât mai mult din lumina limitată a soarelui în timpul iernii.

Acest tonic viu colorat oferă dulceața sfeclei și a morcovilor, salinitatea țelinei și nuanțele piperate ale ridichilor, usturoiului și piperului negru. Pătrunjelul adaugă o notă de verdeață răcoritoare. Vă veți simți în armonie cu vibrațiile înnoitoare ale primăverii, pe măsură ce aromele purificatoare vă ajută organismul în activitatea sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel