Știrile zilei în Sănătate. Un medicament pentru pierderea în greutate reduce riscul de insuficiență cardiacă. FDA aprobă noul tratament Adaptimmune pentru cancer rar

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@armmypicca
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical. 

Curtea supremă a statului Utah refuză să revină asupra interzicerii avortului pentru moment. Curtea supremă a statului Utah a refuzat joi cu fermitate să permită aplicarea unei interdicții aproape totale a avortului, în timp ce un judecător de la un tribunal inferior analizează o provocare complexă a legii de către Planned Parenthood.

Curtea supremă a Utah nu a luat o decizie definitivă asupra fondului contestației Planned Parenthood, dar, într-o opinie detaliată de 4-1, a subliniat că judecătorul Andrew Stone de la Tribunalul Districtual al Treilea din Salt Lake City a fost justificat în blocarea temporară a legii, în timp ce examinează cu atenție cazul. Majoritatea a afirmat că procesul "ridică probleme serioase și complexe în ceea ce privește constituționalitatea (legii)", transmite Reuters.

Lilly spune că medicamentul pentru pierderea în greutate reduce riscul de insuficiență cardiacă cu 38% în cadrul unui studiu

Rezultatele recente și promițătoare ale studiului arată că medicamentul inovator pentru pierderea în greutate al Eli Lilly, Zepbound, reduce semnificativ riscul de spitalizare, deces și alte rezultate grave pentru adulții obezi cu un tip comun de insuficiență cardiacă, a spus compania joi. Acțiunile producătorului de medicamente au crescut cu mai mult de 3% în tranzacțiile de dimineață, reflectând entuziasmul investitorilor.

Penuria de medicamente, aproape de final

Directorul executiv al Lilly spune că penuria de medicamente pentru pierderea în greutate se va încheia "foarte curând", conform Bloomberg News. Producătorul american de medicamente Eli Lilly se așteaptă ca medicamentul său de succes pentru pierderea în greutate să iasă oficial din penurie în Statele Unite în câteva zile, a raportat Bloomberg News joi, citând un interviu exclusiv cu CEO-ul companiei, David Ricks. Medicamentul Lilly, tirzepatida, vândut sub numele de Mounjaro pentru diabet și Zepbound pentru gestionarea greutății, va înceta să fie în penurie "foarte curând", a spus CEO-ul David Ricks într-un interviu detaliat acordat Bloomberg la Paris.

Sanofi va investi 1,3 miliarde de euro într-o nouă fabrică de insulină în Frankfurt

Producătorul francez de medicamente Sanofi va investi impresionant 1,3 miliarde de euro (1,40 miliarde de dolari) într-o nouă și modernă instalație de producție de insulină pe site-ul său existent din Frankfurt, unde produce insulina de marcă Lantus, a declarat compania joi.

Investiția va deschide calea pentru construcția unei facilități de 36.000 de metri pătrați care va înlocui actuala fabrică de producție de insulină a Sanofi din cartierul Hoechst din Frankfurt până în 2029, a adăugat compania.

Biogen își revizuiește prognoza de profit în creștere, semnalând progrese remarcabile în efortul de redresare

Biogen și-a revizuit joi prognoza de profit pe întregul an în mod optimist, datorită reducerilor eficiente de costuri și vânzărilor mai bune decât se așteptase ale diferitelor sale tratamente, chiar dacă adoptarea medicamentului său pentru Alzheimer în SUA rămâne lentă. CEO-ul Christopher Viehbacher, care conduce cu dedicare efortul de redresare a Biogen din 2022, a spus că compania este acum pregătită pentru o creștere sustenabilă după o serie de reduceri de costuri bine-plănuite, multiple achiziții strategice și o concentrare mai mare asupra lansărilor noi.

Producătorul de prezervative Church & Dwight își revizuiește previziunile pentru anul fiscal la partea inferioară a estimărilor din cauza precauției consumatorilor

Church & Dwight a spus vineri că se așteaptă ca vânzările și profitul pe întregul an să fie la partea inferioară a previziunilor anterioare din cauza ezitării consumatorilor de a cheltui pentru produsele sale mai scumpe pentru gospodărie și îngrijire personală. Acțiunile producătorului de prezervative Trojan au scăzut cu 4,3% în tranzacțiile de premarket, reflectând îngrijorarea pieței.

FDA din SUA aprobă terapia Adaptimmune pentru un tip rar de cancer

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a anunțat vineri că a aprobat prima terapie de acest tip a Adaptimmune pentru un tip rar și potențial periculos de cancer în țesuturile moi care afectează cel mai adesea tinerii. Terapia, denumită Tecelra, a fost aprobată pentru tratamentul sarcomului sinovial — un cancer potențial letal — la anumite persoane care au primit chimioterapie anterioară.

ResMed îndeplinește estimările pe fondul cererii constante pentru dispozitivele sale de apnee în somn

Producătorul de echipamente medicale ResMed a raportat joi venituri pentru trimestrul patru conform estimărilor, pe fondul cererii constante și consistente pentru dispozitivele sale de tratament pentru apneea în somn. Veniturile companiei pentru trimestrul respectiv au crescut cu 9% până la 1,22 miliarde de dolari, conform estimărilor de 1,22 miliarde de dolari.

Novo Nordisk lansează medicamentul pentru pierderea în greutate Wegovy în Australia

Novo Nordisk a lansat medicamentul său Wegovy pentru pierderea în greutate în Australia, a spus compania joi, făcând medicamentul extrem de popular disponibil în 12 țări. Novo, care a avut dificultăți în a face față cererii explozive pentru medicamentul său de primă linie, caută să câștige o poziție solidă în noi țări înaintea rivalilor, precum Eli Lilly.

FDA din SUA spune că toate dozele medicamentului de pierdere în greutate și diabet al Lilly sunt acum disponibile

Toate dozele medicamentului pentru pierderea în greutate Zepbound și medicamentul pentru diabet Mounjaro ale Eli Lilly sunt acum disponibile, a arătat lista actualizată a penuriei a Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) vineri. Totuși, agenția de reglementare nu a eliminat încă medicamentele de pe lista penuriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel