Știrile zilei în Sănătate. Implant ocular pentru pacienții cu deficiențe de vedere. Formulă de lapte, asociată cu o boală gravă

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Roche relansează un implant ocular. Genentech, o filială a grupului Roche, a declarat luni că a relansat implantul său ocular, Susvimo, în Statele Unite, în urma încheierii retragerii voluntare, iar dispozitivul va fi disponibil pacienților în săptămânile următoare. Implantul a fost aprobat de reglementatorul de sănătate din SUA în 2021 pentru tratarea unei afecțiuni cronice care provoacă vedere încețoșată, transmite Reuters.

Studiu: Vaccinul Pfizer împotriva RSV nu este legat de un risc crescut de naștere prematură

Vaccinul Pfizer împotriva virusului respirator sincițial (RSV) pentru femeile gravide nu este legat de un risc crescut de naștere prematură sau timpurie, conform unui studiu publicat luni care a analizat utilizarea în viața reală a injecțiilor. Vaccinul Abrysvo a fost aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA anul trecut pentru femeile în trimestrul al doilea sau al treilea al sarcinii pentru a preveni infecțiile legate de RSV la bebeluși în primele șase luni după naștere.

Studiul privind tulpina de gripă aviară la vaci din SUA arată o răspândire minimă prin aer

Un nou studiu a constatat că tulpina de gripă aviară identificată la vacile din Statele Unite nu se transmite ușor prin aer între fureți. Cu toate acestea, cercetătorul principal al studiului a indicat că virusul a prezentat într-o anumită măsură capacitatea de răspândire prin această cale. Fureții sunt considerați cei mai potriviți mici mamifere pentru studierea infecției cu virusuri gripale și evaluarea riscurilor asociate sănătății publice în cazul virusurilor emergente.

Abbott se confruntă cu un proces privind acuzațiile că formula sa pentru sugari prematuri a cauzat o boală periculoasă

Abbott, producătorul de formule pentru sugari Similac, este așteptat să se confrunte cu un proces în legătură cu acuzațiile că formula sa pentru sugari prematuri utilizată în unitățile de terapie intensivă neonatale cauzează o boală intestinală potențial mortală, al doilea proces din sute de procese similare în Statele Unite. Avocații companiei și cei ai rezidentei din Illinois, Margo Gill, își vor face declarațiile de deschidere în fața juraților din St. Louis, Missouri, iar procesul este așteptat să dureze majoritatea lunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel