Știrile zilei în Sănătate. Reduceri de prețuri pentru medicamente. Terapia CAR-T pentru miastenia gravis, un succes într-un studiu intermediar

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@officera2
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Oamenii de știință sunt tot mai îngrijorați de posibilitatea ca pandemia de gripă aviară să se dezvolte cu o viteză redusă, conform interviurilor acordate Reuters de peste o duzină de experți de top în domeniul bolilor. De la începutul anului 2020, mulți dintre acești experți monitorizează subtipul nou de gripă aviară H5N1 în rândul păsărilor migratoare.

Totuși, răspândirea virusului la 129 de ferme de bovine de lapte din 12 state americane sugerează o schimbare care ar putea să-l apropie de capacitatea de a deveni transmisibil între oameni. Infecții au fost confirmate și în alte specii de mamifere, de la alpaci la pisici de casă.

Terapia cu celule T CAR-T pentru miastenia gravis își atinge obiectivul

Terapia experimentală dezvoltată de Cartesian Therapeutics pentru tulburări ale sistemului imunitar a atins obiectivul principal într-un studiu de fază intermediară. Compania a anunțat marți că tratamentul, denumit descartes-08, a demonstrat o reducere semnificativă a simptomelor unei tulburări rare legate de sistemul imunitar, confirmând succesul în atingerea scopului principal al cercetării.

Această terapie, bazată pe tehnologia cu celule T cu receptor antigenic chimeric (CAR-T), este destinată pacienților cu miastenia gravis, o afecțiune autoimună care provoacă slăbiciune musculară și oboseală severă.

Biden și Sanders cer reduceri de preț pentru medicamente

Președintele SUA Joe Biden și senatorul Bernie Sanders au cerut companiilor Novo Nordisk și Eli Lilly să reducă prețurile medicamentelor lor pentru pierderea în greutate și diabet, într-un articol de opinie publicat în USA Today.

Gripa aviară afectează stocurile de ouă McDonald's în Australia

Gripa aviară perturbă oferta de mic dejun McDonald's în Australia. Compania a anunțat o scurtare cu 1-1/2 ore a perioadei de servire a micului dejun, ca urmare a unei crize de ouă provocată de focarele de gripă aviară, care au condus la sacrificarea aproximativ 1,5 milioane de pui.

Copiii din Republica Centrafricană se confruntă cu criză umanitară

UNICEF a declarat că copiii din Republica Centrafricană se află în cea mai severă privațiune din lume. O jumătate dintre acești copii nu au acces la servicii de sănătate, iar aproape 40% suferă de malnutriție cronică.

Situația este exacerbată de instabilitatea generală care plasează țara într-un mare risc de criză umanitară. Într-o altă parte a lumii, McDonald's a redus programul de servire a micului dejun cu o oră și jumătate în Australia, din cauza penuriei de ouă provocată de gripa aviară, care a dus la sacrificarea a aproximativ 1,5 milioane de pui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel