Știrile zilei în Sănătate. Testarea pentru gripa aviară, extinsă. Alertă din cauza infecțiilor cu Dengue

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@jannoon028
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Imfinzi, medicamentul de succes pentru cancer al AstraZeneca, a eșuat ca terapie de urmărire pentru îmbunătățirea supraviețuirii fără boală într-un studiu în stadiu avansat la pacienții cu un tip de cancer pulmonar în stadiu incipient, a declarat marți grupul.

Imfinzi este un anticorp monoclonal uman, care acționează pentru a bloca capacitatea unei tumori de a se sustrage și de a amortiza sistemul imunitar, stimulând în același timp răspunsul imunitar anticancer al organismului, oferind o alternativă la chimioterapie, transmite Reuters.

Peru nu va mai cataloga persoanele transgender drept bolnavi mintal

Peru va înceta să catalogheze persoanele care se identifică ca transsexuali, printre altele, ca suferind de tulburări mintale, a anunțat marți Ministerul Sănătății din această țară, în urma unei reacții negative la această măsură pe care criticii au ironizat-o ca fiind inutilă și discriminatorie.

Decizia vine după ce sute de protestatari au ieșit pe străzile capitalei Lima luna trecută pentru a cere eliminarea unei noi legi care îi descria pe cei care se identifică drept transsexuali, împreună cu "travestiții" și cei cu "tulburări de identitate de gen" ca fiind bolnavi mintal și eligibili pentru servicii de sănătate prin intermediul furnizorilor publici și privați.

Un nou deces cauzat de variola maimuței

Africa de Sud înregistrează al treilea deces cauzat de variola maimuței după 16 cazuri confirmate. Africa de Sud a înregistrat al treilea deces cauzat de infecția  variola maimuței într-o epidemie care a început în luna mai și care a înregistrat până acum 16 cazuri confirmate în laborator, a anunțat marți Ministerul Sănătății.

A treia persoană care a murit este un bărbat în vârstă de 40 de ani din provincia KwaZulu-Natal, care avea simptome asemănătoare cu cele ale mpox, inclusiv o erupție pe tot corpul, a declarat ministerul.

Foamete în Gaza

Riscul ridicat de foamete persistă în Gaza, potrivit monitorului mondial al foametei. Gaza se află în continuare într-un risc ridicat de foamete, deoarece războiul dintre Israel și Hamas continuă și accesul la ajutoare este restricționat, deși livrarea de provizii a limitat răspândirea proiectată a foametei extreme în zonele nordice, a declarat marți un monitor global.

Peste 495 000 de persoane din Fâșia Gaza se confruntă cu cel mai grav sau "catastrofal" nivel de insecuritate alimentară, conform unei actualizări a Clasificării integrate a fazei de securitate alimentară (IPC).

Testarea pentru gripa aviară, extinsă

Autoritățile americane de reglementare a siguranței alimentare extind testarea gripei aviare la produsele lactate. Administrația americană pentru alimente și medicamente a început să testeze mai multe produse lactate pentru depistarea virusului gripei aviare, pe măsură ce focarele s-au răspândit în rândul turmelor de vaci de lapte din întreaga țară.

Peste 120 de efective de vaci de lapte din 12 state au fost testate pozitiv pentru gripa aviară începând cu luna martie, potrivit Departamentului american al agriculturii. Oficialii federali au avertizat că răspândirea în continuare în rândul vacilor de lapte ar putea spori riscul de infecții umane.

Alertă din cauza Dengue

CDC din SUA alertează furnizorii de servicii medicale cu privire la creșterea numărului de cazuri de Dengue. Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor au emis marți un aviz prin care avertizează furnizorii de servicii medicale cu privire la un risc crescut de infecții cu virusul dengue în Statele Unite.

Cazurile de boală virală transmisă de țânțari au atins un nivel record în America în acest an, a declarat agenția, reluând o declarație similară a Organizației Mondiale a Sănătății de luna trecută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

scobitori - FOTO: Freepik @wirestock
EXCLUSIV

Crossuri externe

pixel