Știrile zilei în Sănătate. Gripa aviară se extinde. Dezbatere în SUA privind drepturile reproductive și drepturile transgender

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@lenadig
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Gripa aviară se extinde la a zecea fermă de păsări din Australia. O tulpină extrem de patogenă de gripă aviară s-a răspândit la a opta fermă de păsări în apropierea Melbourne-ului, a declarat guvernul statului Victoria din Australia marți, ceea ce ridică numărul total de facilități infectate în țară la 10.

Australia se confruntă cu trei focare paralele de gripă aviară, două în apropierea Melbourne-ului și una în apropierea Sydney-ului. Fiecare dintre acestea implică o tulpină diferită a virusului, niciuna dintre ele nefiind tipul H5N1 care s-a răspândit printre populațiile de păsări și mamifere și chiar la oameni în întreaga lume, transmite Reuters.

Trump, în vizorul democraților

În a doua aniversare a deciziei Curții Supreme care a anulat drepturile privind avortul, campania președintelui Joe Biden a pus accentul pe rolul lui Donald Trump în această hotărâre, în contextul în care democrații se concentrează asupra acestei probleme înaintea alegerilor din noiembrie.

Kamala Harris, vicepreședintele și fost procuror, a acuzat că Trump, fostul președinte republican care candidează din nou, este responsabil pentru restrângerea drepturilor reproductive ale femeilor. Jill Biden și alți democrați care au vorbit luni au încercat să mobilizeze voluntari și votanți pentru a proteja accesul fragmentat la avort.

Curtea Supremă SUA va judeca interzicerea îngrijirii transgender pentru minori

Curtea Supremă a SUA a decis să examineze legalitatea unei interdicții în Tennessee care privează minorii transgender de îngrijiri medicale de confirmare a genului. Această decizie survine într-un context în care judecătorii se confruntă cu o altă chestiune controversată legată de drepturile LGBT.

Curtea Supremă a acceptat să analizeze apelul administrației președintelui Joe Biden împotriva unei hotărâri anterioare care susținea interdicția din Tennessee privind tratamentele medicale, cum ar fi hormonii și operațiile, destinate minorilor cu disforie de gen. Cazul va fi discutat în următoarea sesiune judiciară, începând din octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel