Știrile zilei în Sănătate. Alerta de caniculă, extinsă. Criză financiară în Sănătate. Amendă istorică pentru refuzul de a întrerupe o sarcină

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Johnson & Johnson este confruntată cu o nouă acțiune colectivă ce solicită despăgubiri și monitorizare medicală pentru femeile diagnosticate cu cancer sau care ar putea dezvolta această afecțiune în viitor, presupus din cauza folosirii pudrei pentru copii și a altor produse pe bază de talc ale companiei.

Procesul, depus luni într-un tribunal federal din New Jersey, este primul care solicită monitorizarea medicală pentru utilizatorii de talc. Clasa propusă ar putea include mii de femei, dar nu va cuprinde cele peste 61.000 de persoane care au deja procese pentru vătămări personale împotriva J&J, susținând că talcul conține azbest, cauzator de cancer, transmite Reuters.

Amendă pentru nerealizarea unei întreruperi de sarcină

Autoritățile poloneze au impus o amendă semnificativă unui spital care a refuzat să efectueze o întrerupere de sarcină în cazul unei femei a cărei sarcină ar fi putut pune în pericol viața, marcând o schimbare într-o țară cu unele dintre cele mai stricte reguli privind avorturile din Europa. Guvernul naționalist precedent al Poloniei a introdus în 2021 o interdicție aproape totală a avorturilor și a integrat valori sociale conservatoare în legislație în timpul celor opt ani de mandat.

Eli Lilly acționează împotriva vânzărilor de produse contrafăcute

Producătorul american de medicamente Eli Lilly a anunțat că a intentat procese împotriva a șase entități, inclusiv spa-uri medicale și centre de wellness, pentru vânzarea de produse care pretind că conțin tirzepatidă, ingredientul activ din popularul său medicament pentru diabet, Mounjaro.

Tirzepatida a fost aprobată la sfârșitul anului trecut sub denumirea Zepbound pentru pierderea în greutate, iar Lilly este singura companie care deține aprobarea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA pentru vânzarea acestui medicament.

Deficit major de finanțare în sistemul de sănătate din Marea Britanie

Promisiunile electorale ale Conservatorilor care guvernează Marea Britanie și ale Partidului Laburist de opoziție nu detaliază modul în care intenționează să acopere deficitul de finanțare de 38 miliarde de lire sterline ($48 miliarde) în Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Anglia, conform unui raport publicat joi. Performanța NHS, gestionat de stat, este o preocupare majoră pentru alegători înaintea alegerilor naționale din 4 iulie, întrucât a fost afectat de COVID și de acțiuni industriale, în timp ce prim-ministrul Rishi Sunak a întâmpinat dificultăți în reducerea listelor de așteptare lungi.

Val de caniculă

Cu o căldură extremă cuprinzând mare parte din emisfera nordică săptămâna aceasta, autoritățile și experții în sănătate publică au emis avertizări de căldură pentru a ajuta la protejarea oamenilor. Părți din China, India, Orientul Mijlociu, sudul Europei și Statele Unite se pregătesc pentru posibile noi recorduri de temperatură.

Gavi caută fonduri pentru imunizarea copiilor săraci

Organizația globală pentru vaccinuri Gavi intenționează să solicite aproximativ 11,9 miliarde de dolari de la guverne și fundații joi pentru a finanța eforturile de imunizare în țările cele mai sărace ale lumii în următorii cinci ani, arată documente ale consiliului revizuite de Reuters. Suma va fi finalizată în cadrul unei întâlniri joi la Paris, unde donatorii vor face promisiuni pentru planul organizației pentru perioada 2026-2030.

Nestle, Coca-Cola și Danone adoptă o abordare precaută în a se adresa utilizatorilor de Ozempic

Noua marcă de alimente a Nestle pentru persoanele care iau medicamente pentru pierderea în greutate, cum ar fi Wegovy, va menționa faptul că mesele sunt bogate în proteine, fibre și nutrienți, dar nu va menționa medicamentele populare pe ambalaj din motive reglementare, a declarat un executiv al companiei Nestle pentru Reuters. Cel mai mare producător de alimente din lume va promova linia sa Vital Pursuit de mese congelate cu prețuri sub 5 dolari pe rețelele de socializare, a spus Tom Moe, președintele Nestle USA pentru mese, într-un interviu recent.

Reglementarea exportului de kratom în Indonezia

Indonezia a anunțat joi că va începe să reglementeze cultivarea și exportul de produse pe bază de kratom, o substanță despre care susținătorii spun că poate ajuta la ameliorarea durerii, printre alte beneficii, dar care este listată în SUA ca o substanță de preocupare. Controlul frunzelor de arbore native din Asia de Sud-Est va îmbunătăți calitatea, a declarat șeful de cabinet al președintelui Indoneziei, Moeldoko, jurnaliștilor.

"Un număr de exportatori ai noștri au fost respinși pentru că produsele lor au fost contaminate", a adăugat el.

Oprire clinică parțială pentru studiile medicamentului pentru cancer al Zentalis

Autoritățile sanitare din SUA au pus studiile asupra medicamentului pentru cancer al Zentalis Pharmaceuticals pe oprire clinică parțială după decesul a doi participanți la studiu, a declarat compania marți. Acțiunile dezvoltatorului de medicamente au scăzut cu aproximativ 26% la $6,22 în tranzacțiile de dimineață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel