Știrile zilei în Sănătate. Obezitatea, greu de tratat. Tratamentul pentru cancerul de sân, eșec

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@Arif Hakim NH
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei în domeniul medical.

Ambasada Chinei în Filipine acuză armata SUA de "intenții maligne" în a discredită vaccinurile sale anti-COVID. Ambasada Chinei în Filipine a acuzat armata SUA de "ipocrizie, intenții maligne și duble standarde" în răspuns la un raport despre o campanie secretă a SUA pentru subminarea încrederii în vaccinurile chineze și alte ajutoare în timpul pandemiei COVID-19.

Remarcile făcute de purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chineze din Manila marți au fost în replică la un raport de investigație Reuters care susținea că armata SUA a lansat un program clandestin în timpul pandemiei COVID pentru a discredită inocularea Sinovac a Chinei în Filipine, transmite Reuters.

Amazon Pharmacy extinde abonamentul lunar de 5 dolari pentru pacienții Medicare

Unitatea de farmacie a Amazon.com a anunțat marți că extinde eligibilitatea pentru serviciul său de abonament lunar, care acoperă o gamă de medicamente generice, și pentru cei înscriși în planurile de asigurare Medicare susținute de guvern. Amazon a lucrat pentru a atrage clienți de la farmacii mai consolidate precum CVS și Walgreens începând cu lansarea unității sale de farmacie în 2020.

Opțiunile de pierdere în greutate pentru tineretul din SUA, greu de găsit

Pentru mulți părinți din SUA care caută ajutor pentru un copil cu obezitate, tratamentul cel mai recomandat este greu de obținut - și nu este vorba despre popularul medicament de pierdere în greutate Wegovy. Grupurile medicale de conducere recomandă consiliere comportamentală intensivă - 26 de ore într-un an - pentru a învăța copiii și familiile lor modalități practice de a mânca mai sănătos și de a se mișca mai mult.

Dar aceste programe nu sunt larg disponibile, iar liste de așteptare pot fi de câteva luni. Ele adesea nu sunt acoperite de asigurările de sănătate și necesită un angajament de timp dificil pentru multe familii, conform unor interviuri cu peste o duzină de medici și părinți.

Ca rezultat, mai puțin de 1% din aproape 15 milioane de copii din SUA cu obezitate beneficiază de acest tip de îngrijire structurată, au declarat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) SUA pentru Reuters.

 Medicii implicați în proces au spus că eforturile CDC și ale altora de a extinde acoperirea asigurărilor au stagnat.

"Acoperirea pentru aceste programe nu a fost niciodată bună, și nu vedem niciun progres către îmbunătățire", a spus dr. Joseph Skelton, profesor de pediatrie și specialist în medicina obezității la Wake Forest University School of Medicine.

Prevalența obezității printre copiii din SUA a crescut constant, de la 5% în 1980 la aproape 20% acum, conform CDC. Wegovy de la Novo Nordisk a fost aprobat pentru adulți în 2021 și pentru adolescenți la sfârșitul anului 2022, oferind pentru prima dată o modalitate foarte eficientă de a pierde în greutate.

Novo Nordisk încă nu poate satisface cererea pentru medicament printre adulți, cu cel puțin 25.000 de rețete noi distribuite în fiecare săptămână. Un număr mult mai mic, dar în creștere, de familii caută medicamentul pentru adolescenții lor, a descoperit Reuters în februarie. Mulți medici și părinți sunt precauți în privința utilizării medicamentului fără date despre cum Wegovy poate afecta dezvoltarea unui copil sau alte riscuri pe termen lung.

Ineficiența tratamentului medicamentos pentru obezitate

Ruth Medina din Holyoke, Massachusetts, dorea să vadă dacă o schimbare în obiceiurile familiei, în locul medicației, ar putea ajuta-o pe fiica ei în vârstă de 15 ani, Jelainie, când a ajuns la 90 de kg în acest an. Familia are o istorie de diabet de tip 2, a spus ea, o afecțiune agravată de excesul de greutate.

"Nu vreau să merg pe această cale. Aici m-am speriat", a spus Medina.

Pediatrul lui Jelainie a recomandat programul de greutate sănătoasă la Holyoke Health Center, unde copiii și părinții lor vin pentru vizite cu un dietetician și un lucrător comunitar de sănătate pentru a stabili obiective individuale, plus sesiuni de grup despre gătit, decifrarea etichetelor nutriționale și alte schimbări de stil de viață.

Dr. Vinny Biggs, care supraveghează programul, a spus că familiile se confruntă cu o așteptare de patru luni pentru a se înscrie. Participarea Medinei și a fiicei sale este acoperită, în parte, de programul de asigurare de sănătate Medicaid al statului, a spus Biggs.

În prima lor sesiune în acest lună, Jelainie a tăiat conopidă, morcovi și alte legume pentru a prepara o paella alături de instructorii săi. Mama și fiica au spus că le-a plăcut masa și au luat acasă resturile și rețeta. Jelainie a pierdut câteva kilograme. Ea a început să meargă mai mult, să joace tenis și să mănânce fructe și legume. Mama ei încă se îngrijorează de atracția multor restaurante fast-food din apropiere de casa lor.

"Trecem pe lângă atâtea ispite. Vreau să fac tot ce pot pentru a o aduce la o greutate sănătoasă", a spus Medina.

Forța de Lucrări Preventive a SUA, un panou federal influent de experți, spune că este mai bine să se țină de schimbările de stil de viață pentru adolescenții cu obezitate până când vor exista mai multe date despre siguranța și eficacitatea pe termen lung a medicamentelor, conform unei recomandări provizorii publicate în decembrie. Academia Americană de Pediatrie spune că tinerilor cu vârsta de 12 ani și peste ar trebui să li se ofere medicamente pentru obezitate, dar doar ca "ajutor pentru tratamentul comportamental și stil de viață sănătos".

Procesul Kansas împotriva Pfizer privind vaccinul anti-COVID

Kansas acuză Pfizer că a indus în eroare publicul în legătură cu vaccinul anti-COVID într-un proces Statul american Kansas a dat în judecată Pfizer luni, acuzând compania că a indus în eroare publicul cu privire la vaccinul său anti-COVID-19 prin ascunderea riscurilor, în timp ce făcea afirmații false despre eficacitatea acestuia. Într-un proces depus în Judecătoria Districtului Thomas County, statul a declarat că afirmațiile false presupuse ale producătorului de medicamente cu sediul în New York încalcă Legea de Protecție a Consumatorilor din Kansas. Statul solicită despăgubiri financiare nespecificate.

Roche se aliază cu Ascidian Therapeutics pentru dezvoltarea terapiilor genetice

Producătorul elvețian de medicamente Roche va colabora cu biotehnologia privată Ascidian Therapeutics pentru dezvoltarea terapiilor genetice destinate bolilor neurologice greu de tratat, a anunțat startup-ul din Boston marți.

Suspendarea clinică a studiilor Zentalis de către FDA SUA

FDA SUA pune o suspendare clinică parțială pe studiile de medicamente pentru cancer ale Zentalis. Acțiunile scad. Zentalis Pharmaceuticals a declarat marți că FDA SUA a plasat o suspendare clinică parțială pe trei studii care testau medicamentul său pentru cancer, după moartea a doi participanți la studiu. Acțiunile dezvoltatorului de medicamente au scăzut cu aproximativ 30%, la 5,88 dolari, în tranzacțiile premergătoare deschiderii pieței.

FDA SUA aprobă vaccinul pneumococic al Merck pentru adulți

Merck a declarat luni că Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a aprobat vaccinul său de generație următoare pentru protejarea adulților împotriva bolii pneumococice. Boala poate duce la infecții în mai multe părți ale corpului, inclusiv plămânii, unde poate cauza pneumonie. Există aproximativ 100 de tulpini diferite ale bacteriei care pot provoca aceste infecții.

Coreea de Sud ordonă medicilor să revină la muncă în mijlocul grevei prelungite

Guvernul Coreei de Sud a emis marți un ordin de revenire la muncă pentru practicienii privați, pe măsură ce mai mulți medici, inclusiv profesori de medicină, se alătură grevei de luni de zile împotriva creșterii admiterii la facultățile de medicină. Ministerul Sănătății a declarat într-un comunicat că va aplica strict regulamentele împotriva instituțiilor medicale care s-au închis ilegal.

Eșec în tratamentul pentru cancerul de sân

AstraZeneca a declarat marți că medicamentul său pentru cancerul de sân, Truqap, în combinație cu agentul de chimioterapie paclitaxel, nu a îndeplinit principalele sale obiective într-un trial de fază finală pentru a îmbunătăți supraviețuirea globală a pacienților cu un tip de cancer de sân. Cancerul de sân triplu negativ rămâne una dintre cele mai dificile forme de boală de tratat din cauza lipsei de ținte biomarker cunoscute acționabile, iar regimurile bazate pe chimioterapie continuă să fie fundamentale în tratament, a declarat AstraZeneca.

Plăți întrerupte pentru furnizorii Medicare

Medicaid Services au declarat luni că planifică să închidă programul de plăți anticipate pe care l-a lansat pentru a ajuta anumiți furnizori și furnizori Medicare afectați de perturbările la unitatea tehnologică Change Healthcare a UnitedHealth. Programul de plăți a fost lansat în martie după ce un hack la Change Healthcare pe 21 februarie de către un grup numit ALPHV, cunoscut și sub numele de "BlackCat", a perturbat plățile de asigurare medicală în toată Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel