Știrile zilei în Sănătate. Tratamentul pentru boala Huntington, eficient în studii. Noi medicamente cardiometabolice orale

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@EyeEm
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Tendințele de utilizare medicală ale Cigna în conformitate cu proiecțiile pentru 2023, 2024 - Conferința GS. Tendințele de utilizare medicală ale asigurătorului de sănătate Cigna pe întregul său portofoliu au fost în conformitate cu așteptările pentru 2023 și 2024, a declarat marți directorul financiar Brian Evanko, citând lipsa gestionării Medicaid de către companie.

Compania și-a reafirmat, de asemenea, previziunea anuală ajustată a profitului făcută în luna mai, a spus Evanko la Conferința Globală de Sănătate a Goldman Sachs. Majoritatea afacerilor Cigna provin din gestionarea planurilor de sănătate bazate pe angajatori, transmite Reuters.

Datele echipajului civil detaliază efectele asupra sănătății ale călătoriilor în spațiu

Când supraviețuitoarea cancerului pediatric Hayley Arceneaux și trei colegi de echipaj au petrecut trei zile în spațiu în 2021, ca parte a misiunii Inspiration4 a SpaceX, au făcut istorie nu doar ca primul echipaj civil care a orbitat Pământul. De asemenea, au furnizat cele mai detaliate date înregistrate cu privire la efectele călătoriilor în spațiu asupra corpului uman.

Noile cercetări bazate pe aceste date detaliază modificările la nivelul creierului, inimii, mușchilor, rinichilor și pielii, reglarea sistemului imunitar și nivelurile de stres și o descompunere a activității structurilor subcelulare numite mitocondrii în mediul de microgravitație, radiațiile crescute și alți factori din spațiu.

Un judecător american anulează interdicția din Florida asupra îngrijirii medicale de afirmare a genului

Un judecător federal a decis marți că părți ale interdicției din Florida asupra blocanților pubertății și terapiei hormonale pentru copiii transgender și restricțiile asupra îngrijirii medicale de afirmare a genului pentru adulți sunt neconstituționale și a ordonat să nu fie aplicate. Guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, a semnat restricțiile în lege în 2023, interzicând persoanelor sub 18 ani să primească blocanți de pubertate sau terapie hormonală pentru a trata disforia de gen, deși legea permite copiilor care au început să primească îngrijiri de afirmare a genului înainte de 17 mai 2023 să continue să o facă, cu noi restricții.

Johnson & Johnson ajunge la o înțelegere de 700 de milioane de dolari cu statele americane

Johnson & Johnson a fost de acord să plătească 700 de milioane de dolari pentru a soluționa o investigație a 42 de state americane și a Washingtonului D.C. privind marketingul său pentru pudra de talc pentru copii și alte produse pe bază de talc, acuzate că ar fi cauzat cancer. Acordul rezolvă acuzațiile că Johnson & Johnson a indus în eroare consumatorii făcându-i să creadă că produsele sale pe bază de talc, pe care le-a vândut timp de peste un secol înainte de a opri vânzările, erau sigure.

OMS confirmă un caz uman de gripă aviară în India

Organizația Mondială a Sănătății a declarat marți că un caz de infecție umană cu gripa aviară cauzată de virusul H9N2 a fost detectat la un copil de patru ani în statul Bengalul de Vest, în estul Indiei.

Pacientul a fost internat în unitatea de terapie intensivă pediatrică a unui spital local din cauza problemelor respiratorii severe persistente, febrei ridicate și crampelor abdominale în februarie și a fost externat trei luni mai târziu după diagnostic și tratament, a declarat OMS.

Sage Therapeutics spune că un medicament pentru o boală rară s-a dovedit a fi sigur în studii de etapă mijlocie

Sage Therapeutics a declarat marți că o parte a unui studiu de etapă mijlocie a arătat că medicamentul său experimental a fost sigur și a avut un anumit efect la pacienții cu o afecțiune neurologică rară și genetică numită boala Huntington. Compania a spus, însă, că studiul pe pacienții cu boala Huntington nu a fost conceput pentru a arăta o diferență statistic semnificativă între medicamentul dalzanemdor și placebo.

Comisia Senatului american va analiza emiterea unei citații pentru Novo Nordisk privind prețurile Ozempic și Wegovy

Comisia de sănătate a Senatului american a declarat marți că va vota în această lună dacă va emite o citație pentru Novo Nordisk pentru a răspunde întrebărilor despre prețurile din SUA pentru medicamentele pentru pierderea în greutate Ozempic și Wegovy, care sunt mult mai mari decât în alte țări.

Comisia Senatului pentru Sănătate, Educație, Muncă și Pensii, care investighează costurile medicamentelor, a declarat într-un comunicat că la întâlnirea din 18 iunie va analiza o citație care să îi ceară președintelui Novo Nordisk Inc, Doug Langa, să depună mărturie la o audiere din 10 iulie.

Merck urmărește oportunități de generație următoare în medicamentele cardiometabolice

Merck se concentrează pe oportunități de a doua și a treia generație pe piața medicamentelor cardiometabolice, care include tratamente pentru pierderea în greutate, a declarat marți compania.

"Ne gândim mai mult în termeni de molecule mici orale, versus injectabile. Aceasta este ruta preferată", a spus CEO-ul Robert Davis la Conferința Globală de Sănătate a Goldman Sachs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel