Știrile zilei în Sănătate. Vaccinul pentru cancerul de piele, eficient. Tratamentul pentru obezitate, efecte surprinzătoare

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Vaccinul Moderna-Merck pentru cancer de piele arată beneficii de supraviețuire în urma monitorizării pe termen lung. Moderna și partenerul său Merck & Co au declarat luni că vaccinul lor împotriva cancerului, în combinație cu terapia de succes împotriva cancerului Keytruda, a îmbunătățit supraviețuirea și a arătat eficacitate durabilă într-un studiu de fază intermediară la pacienții cu o formă mortală de cancer de piele.

Datele detaliate de luni din studiul cu 157 de pacienți au arătat că, după doi ani și jumătate, pacienții cu melanom care au primit combinația de vaccin împotriva cancerului au avut o rată de supraviețuire de 96%, comparativ cu 90,2% pentru cei care au primit doar Keytruda, transmite Reuters.

Medicamentul pentru tulburări de sânge, succes în studiul de fază finală

Agios Pharmaceuticals a anunțat luni că tratamentul său experimental pentru o tulburare ereditară a sângelui a îndeplinit obiectivul principal în cadrul unui studiu de fază finală. Candidatul la medicament, mitapivat, a redus semnificativ necesitatea transfuziei de sânge la pacienții adulți cu talasemie alfa sau beta dependentă de transfuzie.

Acțiunile GSK scad cu 9% după ce 70.000 de procese legate de Zantac sunt permise să continue

Acțiunile GSK au scăzut cu peste 9% luni, după ce un judecător din Delaware a permis ca peste 70.000 de procese care susțin că medicamentul său pentru arsurile la stomac, Zantac, a cauzat cancer, să continue, o lovitură pentru producătorul britanic de medicamente.

GSK a declarat că nu este de acord cu hotărârea și va face apel imediat. Acțiunile sale au scăzut cu 9,4% la 16 lire sterline până la ora 10:52 GMT, fiind pe cale să aibă cea mai proastă zi de la august 2022, scăderea ștergând aproape 7 miliarde de lire sterline (8,90 miliarde de dolari) din valoarea de piață a companiei.

Medicamentul pentru obezitate al Structure, efecte suprinzătoare

Structure Therapeutics a declarat luni că medicamentul său experimental oral pentru obezitate a ajutat la reducerea greutății cu 6,2% în medie într-un studiu de fază intermediară, depășind așteptările de pe Wall Street și trimițând acțiunile în creștere cu 20% în tranzacționarea premarket. Medicamentul oral o dată pe zi al Structure, GSBR-1290, aparține aceleași clase de tratamente ca medicamentul blockbuster pentru pierderea în greutate Wegovy al Novo Nordisk și Zepbound al Eli Lilly.

Un judecător din Delaware permite ca peste 70.000 de procese legate de Zantac să continue

Un judecător din Delaware a permis ca peste 70.000 de procese legate de medicamentul pentru arsuri la stomac Zantac, acum întrerupt, să continue, hotărând că martorii experți pot depune mărturie în instanță că medicamentul poate provoca cancer.

Hotărârea de vineri a judecătoarei Vivian Medinilla de la Curtea Superioară din Delaware din Wilmington este un eșec pentru foștii producători de Zantac, GSK, Pfizer, Sanofi și Boehringer Ingelheim, care susținuseră că opiniile martorilor experți nu aveau suport științific.

Contracepția gratuită reduce avorturile la adolescenții din Finlanda

Numărul avorturilor la adolescenți din Finlanda a scăzut cu 66% între 2000 și 2023, a declarat luni Institutul său de sănătate publică THL, atribuind reducerea ofertei de contracepție gratuită pentru adolescenți și educației sexuale obligatorii în școli. Finlanda a adoptat, de asemenea, o lege în 2022 care liberalizează avortul, într-un moment de diviziuni profunde asupra drepturilor la avort în Europa și deciziilor instanțelor din SUA care au restricționat accesul la întreruperea sarcinilor nedorite pentru milioane de oameni de acolo.

Edwards vinde unitatea de îngrijire critică către Becton Dickinson pentru 4,2 miliarde de dolari

Edwards Lifesciences a declarat luni că a fost de acord să vândă unitatea sa de produse pentru îngrijire critică către Becton Dickinson într-o tranzacție integrală în numerar evaluată la 4,2 miliarde de dolari pentru a se concentra mai bine pe afacerea sa cu dispozitive cardiace. Unitatea de îngrijire critică a Edwards dezvoltă și vinde sisteme avansate de monitorizare a sângelui și inimii care sunt utilizate în mediile chirurgicale și de terapie intensivă.

Medicamentul pentru cancer de sânge al GSK reduce aproape la jumătate riscul de deces în studiul de fază finală

Medicamentul pentru mielom multiplu al GSK, Blenrep, a redus aproape la jumătate riscul de progresie a bolii sau de deces în comparație cu tratamentele standard pentru cancerul de sânge incurabil, potrivit datelor dintr-un studiu de fază finală prezentate duminică la o întâlnire medicală. În studiul cu 302 pacienți cu mielom multiplu recidivat sau greu de tratat, 71% dintre cei care au primit Blenrep în combinație cu steroizi dexametazona și pomalidomida erau în viață fără ca boala lor să se agraveze la sfârșitul unui an.

Vaccinurile pentru COVID ar trebui să vizeze subvariantele JN.1, KP.2 în campania 2024-20525

Vaccinurile pentru COVID-19 care sunt dezvoltate și fabricate pentru campania 2024-2025 ar trebui să vizeze una dintre variantele dominante în prezent JN.1 și subvariantele derivate din JN.1, cum ar fi KP.2, au declarat luni recenzorii personalului Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA.

Tratamentul pre-chirurgical cu terapia combinată de la Bristol Myers duce la rezultate mai bune în cazul cancerului de piele

Tratamentul cu imunoterapiile Opdivo și Yervoy de la Bristol Myers Squibb înainte de intervenția chirurgicală pentru pacienții al căror cancer de piele s-a răspândit la ganglionii limfatici a avut rezultate mai bune decât cei care nu au primit medicamentele înainte de procedurile de îndepărtare a ganglionilor, potrivit datelor dintr-un studiu de fază finală publicate duminică.

Studiul cu 423 de pacienți cu melanom în stadiul 3 a constatat că 83,7% dintre pacienții care au primit imunoterapiile înainte de operație erau în viață fără ca boala să se agraveze după 12 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Descoperire cheie în lupta cu obezitatea. Transformarea grăsimii albe în grăsime maro

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel