Știrile zilei în Sănătate. Tratamentul pentru cancerul pulmonar, vânzări impresionante. Terapia cu psihedelice, îngrijorări. Omenirea, nepregătită pentru o nouă pandemie

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@EyeEm
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei în domeniul medical.

Trodelvy de la Gilead Sciences nu îmbunătățește supraviețuirea în cancerul de vezică urinară, dar prelungește modest viața în cancerul pulmonar. Trodelvy de la Gilead Sciences nu a reușit să îmbunătățească supraviețuirea pacienților cu cancer avansat de vezică urinară și a prelungit doar modest viața pacienților tratați anterior cu cancer pulmonar în stadiu avansat într-o pereche de studii clinice, ridicând întrebări despre perspectivele de creștere ale medicamentului.

Trodelvy are aprobare accelerată în SUA pentru tratarea cancerului urotelial avansat, dar Gilead a declarat joi că un studiu mare nu a confirmat că medicamentul a îmbunătățit supraviețuirea, transmite Reuters.

Pfizer prevede vânzări de peste 1 miliard de dolari pentru medicamentul Lorbrena

Pfizer a declarat că se așteaptă ca medicamentul său împotriva cancerului, Lorbrena, să depășească 1 miliard de dolari în vânzări anuale până în 2030, pe baza datelor prezentate vineri care arată că majoritatea pacienților tratați pentru o formă rară de cancer pulmonar avansat într-un studiu clinic erau în viață fără ca boala să se agraveze după cinci ani.

Lorbrena, la fel ca Xalkori de la Pfizer, este conceput pentru a trata cancerul cu o mutație a unei gene specifice numită kinază limfomului anaplazic, sau ALK.

Legislatorii americani solicită un briefing FBI despre legăturile GenScript Biotech cu China

Comitetul Camerei Reprezentanților din SUA pentru China a cerut FBI și comunității de informații un briefing despre GenScript Biotechnology Co și trei filiale pentru a determina dacă Partidul Comunist Chinez are influență asupra operațiunilor lor. Într-o scrisoare datată 30 mai către FBI și biroul directorului național de informații din SUA, președintele comitetului John Moolenaar și membrul de rang Raja Krishnamoorthi au spus că munca GenScript cu companii și guvernul american ridică îngrijorări cu privire la proprietatea intelectuală a firmelor americane și ar putea ajuta la îmbunătățirea capacităților biotehnologice ale Chinei.

Personalul FDA, îngrijorări privind datele terapiei MDMA pentru PTSD

Personalul reglementatorului sanitar din SUA a declarat vineri că datele despre drogul psihedelic MDMA pentru tulburarea de stres post-traumatic sunt greu de interpretat și a ridicat noi preocupări de siguranță înainte de o întâlnire a consilierilor agenției. Comentariile stabilesc scena pentru discuții despre beneficiile și riscurile terapiei de către panelul consultativ al FDA, pe măsură ce agenția revizuiește pentru prima dată utilizarea terapeutică a drogului.

Agenția Europeană pentru Medicamente recomandă terapia genică de la Pfizer pentru hemofilia B

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat utilizarea terapiei genice de la Pfizer pentru o tulburare rară de sângerare numită hemofilie B, care în mod obișnuit necesită infuzii regulate de proteine de coagulare a sângelui, a declarat vineri regulatorul.

Regulatorul a recomandat acordarea unei "autorizații condiționate de punere pe piață", care este pentru aprobarea unui medicament care abordează nevoile medicale neacoperite ale pacienților pe baza unor date mai puțin cuprinzătoare decât cele necesare în mod normal.

Curtea Supremă din Texas nu garantează dreptul la avort în sarcinile complicate medical

Cea mai înaltă instanță din Texas a refuzat vineri să asigure că medicii din statul american nu sunt urmăriți penal pentru avorturile pe care le consideră necesare în sarcini complicate din punct de vedere medical, respingând un proces intentat de 22 de pacienți și medici. Decizia Curții Supreme din Texas urmează unei hotărâri anterioare a instanței care a refuzat cererea unei femei pentru un avort de urgență a unei sarcini non-viabile.

În ambele cazuri, reclamanții au spus că excepția medicală de la interdicția aproape totală a avortului din stat este neclară și lasă medicii reticenți să efectueze avorturi necesare din punct de vedere medical în fața unor penalități severe, inclusiv potențial închisoarea pe viață.

Medicamentul Scemblix de la Novartis, mai eficient decât tratamentele anterioare pentru leucemie

Producătorul elvețian de medicamente Novartis a declarat că pacienții cu un tip de leucemie care au luat medicamentul său Scemblix au avut un răspuns semnificativ mai bun și o rată de abandon mai mică decât cei care au primit medicamentele standard de îngrijire actuale într-un studiu de fază târzie cu detalii prezentate vineri. Compania a spus în ianuarie că medicamentul oral a îndeplinit principalele obiective ale studiului cu 405 pacienți.

Lumea nepregătită pentru o nouă pandemie, avertizează un expert OMS

Lumea este nepregătită pentru o altă criză de sănătate precum COVID-19, a avertizat un expert de sănătate globală de frunte, în timp ce țările fac un ultim efort pentru a conveni asupra unui tratat pandemic pe fondul temerilor că climatul politic pentru acord ar putea să se deterioreze. Statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății s-au reunit vineri la Geneva pentru a lucra la modul de continuare a negocierilor privind un acord după ce nu au respectat termenul limită din această lună.

FDA aprobă vaccinul RSV de la Moderna cu o eficacitate mai mică decât cea așteptată

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a aprobat vaccinul împotriva virusului respirator sincitial (RSV) de la Moderna, a anunțat compania vineri, oferindu-i o șansă la venituri noi foarte necesare dintr-un al doilea produs. Vaccinul Moderna a fost aprobat pentru prevenirea bolilor tractului respirator inferior asociate cu RSV la adulții de 60 de ani sau mai în vârstă, dar cu o etichetă care indică că vaccinul a fost 79% eficient în prevenirea a cel puțin două simptome de RSV, cum ar fi tusea și febra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Descoperire cheie în lupta cu obezitatea. Transformarea grăsimii albe în grăsime maro
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel