Știrile zilei în Sănătate. Terapia pentru cancer, rezultate pozitive. Tratamentul pentru scleroza laterală amiotrofică, aprobat de Comisia Europeană

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@Aaqsa
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Administrația pentru Alimente și Medicamente a SUA (FDA) intenționează să restructureze divizia sa de alimente începând din octombrie pentru a superviza mai eficient lanțurile de aprovizionare cu alimente și produse agricole. Această schimbare vine în urma criticilor adresate organismului de reglementare pentru răspunsul său lent la criza de lapte praf pentru sugari din 2022, transmite Reuters.

Terapia anti-cancer de la Summit Therapeutics are succes în China

Terapia pentru cancer a companiei Summit Therapeutics a avut succes într-un studiu de fază târzie în China. Compania a anunțat că terapia experimentală destinată pacienților cu un tip de cancer pulmonar a îndeplinit obiectivul principal al studiului, determinând o creștere a acțiunilor sale cu 177%. Terapia a arătat o îmbunătățire semnificativă statistic în comparație cu Keytruda de la Merck.

Inundațiile din Brazilia amenință sănătatea cu boli transmise prin apă

Bolile transmise prin apă amenință acum sudul Braziliei devastat de inundații. Autoritățile afirmă că bolile transmise prin apă sunt acum un pericol în cel mai sudic stat al Braziliei, pe măsură ce locuitorii încep să se întoarcă în casele inundate și să facă curățenie după inundațiile catastrofale care au ucis cel puțin 169 de persoane.

Cazurile de dengue în SUA depășesc recordul din anul precedent

Cazurile de dengue din America au depășit nivelul record din anul trecut, potrivit OMS. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că cazurile de dengue au crescut semnificativ în America în acest an, indicând că boala virală transmisă de țânțari rămâne o amenințare cu risc ridicat pentru sănătatea publică.

SUA permit testarea la vrac a laptelui pentru gripa aviară

Statele Unite permit testarea laptelui la vrac pentru gripa aviară înainte de transportul bovin. Fermierii din SUA vor putea să testeze stocurile de lapte de la vacile lor pentru gripa aviară în loc să testeze laptele de la vaci individuale înainte de a obține aprobarea pentru a le transporta peste hotarele statului.

Trodelvy de la Gilead nu îndeplinește obiectivul principal în studiu pentru cancer

Terapia Trodelvy a Gilead nu a îndeplinit obiectivul principal într-un studiu de fază târzie pentru cancer. Gilead Sciences a declarat că medicamentul său Trodelvy, testat la pacienți cu cancer de vezică urinară care au primit anterior chimioterapie și alte terapii antitumorale, nu a îndeplinit obiectivul principal al unui studiu de fază târzie.

Gripa aviară infectează al treilea lucrător al unei ferme din SUA

Gripa aviară infectează al treilea lucrător al unei ferme de lactate din SUA; Michiganul intenționează să extindă testarea. Un al treilea lucrător al unei ferme de lactate din SUA a fost testat pozitiv pentru gripa aviară după expunerea la vacile infectate și a fost primul care a suferit probleme respiratorii, au declarat oficialii americani.

Echipa de urgențe a OMS se confruntă cu criză de finanțare

Echipa de urgențe a OMS se confruntă cu o criză de finanțare pe măsură ce crizele de sănătate se multiplică. Departamentul de urgențe al Organizației Mondiale a Sănătății se confruntă cu "amenințări existențiale", deoarece crizele multiple de sănătate l-au lăsat fără bani, fiind nevoit să ceară fonduri de urgență pentru a plăti salariile personalului la sfârșitul anului trecut.

Novo Nordisk dă în judecată spații medicale pentru medicamente contrafăcute

Producătorul Wegovy, Novo Nordisk, dă în judecată nouă spații de relaxare, clinici și farmacii pentru medicamente contrafăcute. Novo Nordisk a declarat că a dat în judecată încă nouă spații de relaxare, clinici de wellness și farmacii din SUA pentru vânzarea de produse care pretind că conțin semaglutid, ingredientul cheie din medicamentul său popular de pierdere în greutate, Wegovy.

Biogen primește aprobare pentru comercializarea medicamentului ALS în Europa

Comisia Europeană acordă aprobarea de comercializare pentru medicamentul ALS al Biogen. Biogen a anunțat că Comisia Europeană a acordat autorizație de comercializare în circumstanțe excepționale pentru medicamentul său pentru scleroză laterală amiotrofică (ALS) Qalsody.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel