Știrile zilei în Sănătate. Un tratament pentru diabet, risc de hipoglicemie

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@masud212m2
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei în domeniul medical.

Incendiul de la clădirea de birouri Novo Nordisk este sub control. Un incendiu de amploare izbucnit miercuri la o clădire de birouri Novo Nordisk din Danemarca a fost adus sub control, a declarat departamentul local de pompieri.

Incendiul a început în exterior, dar s-a extins ulterior la o clădire de birouri de la sediul companiei din Bagsvaerd, care găzduiește sediul global al Novo, producătorul tratamentului de pierdere în greutate Wegovy și al medicamentului pentru diabet Ozempic, transmite Reuters.

Gerresheimer din Germania va achiziționa Blitz LuxCo pentru 866 milioane de dolari

Producătorul german de echipamente medicale și ambalaje Gerresheimer a anunțat joi că a semnat un acord de achiziție pentru Blitz LuxCo Sarl, compania holding a grupului Bormioli Pharma, pentru o valoare de întreprindere de 800 milioane de euro (866,32 milioane de dolari). (1 dolar = 0,9234 euro)

Personalul FDA din SUA semnalează riscul de hipoglicemie pentru insulina săptămânală a Novo Nordisk

Personalul Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a declarat miercuri că utilizarea insulinei săptămânale cu acțiune îndelungată de la Novo Nordisk prezintă un risc crescut de hipoglicemie la pacienții cu diabet de tip 1, care sunt mai dependenți de insulină.

Novo urmărește să devină prima companie care să aducă pe piață un produs de insulină săptămânală, oferind o alternativă la injecțiile zilnice cu insulină pentru milioane de pacienți cu diabet de tip 1 și, de asemenea, pentru pacienții cu diabet de tip 2.

Australia raportează prima infecție umană cu gripă aviară

Australia a raportat miercuri primul său caz uman de gripă aviară la un copil despre care autoritățile au spus că a fost infectat în India, dar care s-a recuperat complet, în timp ce o altă tulpină extrem de contagioasă a fost găsită la o fermă de ouă. Tulpina H5N1 a gripei aviare a măturat globul în ultimii ani, ucigând miliarde de păsări domestice și sălbatice și răspândindu-se la zeci de specii de mamifere.

Victimele cancerului dau în judecată Johnson & Johnson pentru falimente "frauduloase"

Un grup de victime ale cancerului au dat în judecată Johnson & Johnson miercuri, acuzând compania de asistență medicală de comiterea unei fraude prin eforturi repetate și continue de a folosi falimentul unei companii fictive pentru a rezolva zeci de mii de procese care susțin că produsele sale pe bază de talc conțineau azbest și cauzau cancer.

Cinci reclamanți care doresc să reprezinte peste 50.000 de persoane care au dat în judecată J&J pentru produsele sale pe bază de talc au depus acțiunea colectivă propusă în instanța federală din New Jersey. Ei susțin că strategia de faliment a J&J a pus miliarde de dolari în afara accesului reclamanților, în încercarea de a "împiedica, întârzia și frauda aceste femei și de a le împiedica să-și aibă vreodată ziua în instanță".

Biogen încheie un acord de până la 1,8 miliarde de dolari pe măsură ce bolile rare devin prioritate

Biogen a anunțat miercuri că a fost de acord să cumpere compania privată Human Immunology Biosciences pentru până la 1,8 miliarde de dolari, consolidându-se în domeniul medicamentelor pentru boli rare, pe măsură ce cererea pentru vechile sale medicamente pentru scleroză multiplă scade din cauza competiției în creștere.

Felzartamab-ul de la Human Immunology (HI-Bio) a finalizat studiile de fază medie pentru un tip de boală de rinichi numită nefropatie membranoasă primară și pentru pacienții cu o boală în care sistemul imunitar produce anticorpi care afectează organul transplantat.

Responsabilitatea Bristol Myers și Sanofi în cazul Plavix din Hawaii crește la 916 milioane de dolari

Un judecător din Hawaii a ordonat marți Bristol Myers Squibb și Sanofi să plătească peste 916 milioane de dolari statului pentru că nu au avertizat pacienții non-albi despre riscurile pentru sănătate ale anticoagulantului Plavix, în creștere față de o sentință anterioară de 834 milioane de dolari.

Decizia judecătorului James Ashford, de la Primul Tribunal de Circuit din Hawaii, urmează unui proces fără juriu desfășurat toamna trecută. A fost al doilea proces în acest caz, după ce Curtea Supremă a statului a constatat că judecătorul în primul proces care a rezultat în premiul de 834 milioane de dolari a făcut o eroare legală.

Pfizer lansează un alt program de reducere a costurilor, stabilind o țintă de 1,5 miliarde de dolari până în 2027

Producătorul american de medicamente Pfizer a lansat miercuri un nou program pe mai mulți ani pentru a-și reduce cheltuielile cu aproximativ 1,5 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2027, adăugându-se unui plan de reducere a costurilor de 4 miliarde de dolari pe care l-a anunțat anul trecut.

Investitorii au părăsit Pfizer pe măsură ce grijile legate de pandemie au scăzut și miliarde de dolari din vânzările de vaccinuri și tratamente pentru COVID-19 au dispărut. Compania a răspuns prin achiziționarea cu 43 de miliarde de dolari a producătorului de medicamente pentru cancer Seagen, reducerea costurilor și o restructurare internă.

Al doilea muncitor din industria lactatelor din SUA infectat cu gripă aviară confirmat în Michigan

Un al doilea caz uman de gripă aviară a fost confirmat în Statele Unite de când virusul a fost detectat pentru prima dată la bovinele lactate la sfârșitul lunii martie, au declarat miercuri oficialii americani. Infecția unui muncitor din industria lactatelor din Michigan extinde focarul de virus care a circulat ani de zile în sectorul avicol, deși Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a spus că riscul pentru publicul larg rămâne scăzut.

FDA clasifică rechemarea implantului Hologic ca fiind "cea mai serioasă"

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a clasificat miercuri rechemarea dispozitivelor Hologic care sunt implantate în țesuturi moi, cum ar fi țesutul mamar, drept "cea mai serioasă" și a îndemnat medicii să monitorizeze mai activ efectele secundare. FDA a declarat că rechemarea dispozitivului BioZorb Marker, inițiată de Hologic în martie, nu a fost o retragere a produsului, ci o corecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel