Știrile zilei în Sănătate. Produsele lactate, testate. Noi terapii împotriva cancerului. Produse alimentare pentru pierderea în greutate

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@creativeusman
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical. 

US FDA a testat mostre de lapte în magazine din 17 state. Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a declarat luni că a testat mostre de lapte și alte produse lactate în magazine din 17 state pentru a detecta virusul gripei aviare viabil, oferind detalii suplimentare despre locațiile testelor anterior divulgate. Reglementatorul a afirmat că a colectat 297 de mostre din magazine din 17 state între 18 și 22 aprilie, însă mostrele din magazine reprezentau produse fabricate la 132 de locații de procesare din 38 de state, transmite Reuters.

Sanofi se asociază cu OpenAI, Formation Bio pentru dezvoltarea de medicamente ghidate de inteligență artificială

Sanofi, compania farmaceutică franceză, a anunțat marți că colaborează cu compania de inteligență artificială OpenAI și Formation Bio pentru a-și stimula proiectele de dezvoltare a medicamentelor prin utilizarea Inteligenței Artificiale. Sanofi a declarat într-un comunicat că parteneriatul cu OpenAI îi va permite să acceseze date proprietare pentru a dezvolta modele de IA pentru modelele sale biofarmaceutice, în timp ce Formation Bio va furniza resurse suplimentare de inginerie.

Medicamentul pentru diabet al lui Eli Lilly, tirzepatide, primește aprobare în China

Eli Lilly a declarat marți că medicamentul său pentru diabet, tirzepatide, a primit aprobare din partea autorităților chineze, intensificând competiția cu rivalul său danez Novo Nordisk pe piața asiatică cheie. Medicamentul popular pentru diabet al Novo Nordisk, Ozempic, a obținut aprobarea în China în 2021, iar compania a înregistrat vânzări ale injecției săptămânale în regiunea mai mare a Chinei, care include Hong Kong și Taiwan, dublându-se la 4,8 miliarde de coroane daneze (698 de milioane de dolari) anul trecut.

Informatorul GSK susține că producătorul de medicamente a înșelat guvernul american cu privire la riscul de cancer al Zantac

GSK a fost dată în judecată de un laborator independent din Connecticut care l-a acuzat pe producătorul de medicamente că a fraudat guvernul american și contribuabilii ascunzând riscurile de cancer ale Zantac, odată un medicament popular pentru arsuri la stomac. Într-o plângere depusă de un informator luni, Valisure a declarat că GSK a încălcat Legea federală privind revendicările false ascunzând riscurile timp de aproape patru decenii, în timp ce Medicare, Medicaid și alte programe de sănătate au acoperit miliarde de dolari în prescripții.

Aktis va colabora cu Eli Lilly pentru terapii împotriva cancerului

Aktis Oncology a declarat marți că va colabora cu Eli Lilly pentru a dezvolta terapii împotriva cancerului, devenind eligibilă pentru plăți de etapă de până la 1,1 miliarde de dolari și drepturi de autor pe vânzări. Dezvoltatorul de medicamente din Boston va folosi tehnologia sa proprietară împreună cu expertiza lui Lilly în medicamentele oncologice pentru a dezvolta terapii pentru o gamă de tumori solide.

Medicamentul experimental al GSK arată promisiune în reducerea atacurilor severe de astm

Medicamentul experimental al GSK a îndeplinit obiectivul său principal de reducere a atacurilor de astm într-un studiu de fază finală, marcând un punct luminos pentru un tratament pe care producătorul britanic de medicamente se așteaptă să îl vândă la vârf la venituri anuale de 3 miliarde de lire sterline (3,81 miliarde de dolari). Medicamentul, numit depemokimab, a arătat "reduceri semnificative și semnificative" ale atacurilor de astm pentru pacienții cu astm eozinofilic, a declarat GSK marți.

Regatul Unit anunță un pachet de compensații pentru victimele scandalului sângelui contaminat

Marea Britanie a declarat marți că va începe să facă plăți intermediare suplimentare victimelor scandalului sângelui și produselor sanguine contaminate.

"Guvernul va face plăți intermediare suplimentare înainte de stabilirea schemei complete," a spus ministrul John Glen în parlament, în urma unui raport devastator care a pus vina pe guvernele succesive, oficialii și medicii pentru eșecurile care au dus la peste 3.000 de decese, transmite Reuters.

Nestle se pregătește să vândă pizza și sandvișuri de 5 dolari pentru utilizatorii de Wegovy, Ozempic

Nestle va comercializa o nouă linie de pizza congelată și paste îmbogățite cu proteină în Statele Unite, pe care spune că le-a proiectat special pentru persoanele care iau medicamente precum Wegovy sau Ozempic pentru pierderea în greutate. Cea mai mare companie alimentară din lume, care vinde pizza DiGiorno și mâncăruri Stouffer's la marile magazine alimentare, a declarat că a dezvoltat noile produse cu mai multă proteină, fier și calciu pentru persoanele care iau medicamentele populare care suprimă pofta de mâncare, numite agoniste GLP-1.

Profilul genetic ar putea prezice cel mai bun răspuns la medicamentul de scădere în greutate Wegovy

Anumite gene ar putea identifica pacienții cu obezitate care sunt cei mai susceptibili să răspundă puternic la medicamentul de scădere în greutate Wegovy al Novo Nordisk, au raportat cercetătorii luni. Studiul, prezentat la întâlnirea Săptămânii Bolilor Digestive de la Washington, a constatat o probabilitate de 95% ca pacienții cu acest profil genetic să fie respondenți puternici la tratament.

AstraZeneca își propune venituri totale de 80 de miliarde de dolari până în 2030

AstraZeneca își propune să-și crească veniturile cu aproximativ 75% până în 2030, ajungând la 80 de miliarde de dolari, a declarat marți, stimulată de lansarea așteptată a 20 de medicamente noi și prin creșterea portofoliului său de cancer, biofarmaceutice și boli rare. Compania farmaceutică anglo-suedeză a raportat venituri totale de 45,81 miliarde de dolari anul trecut și așteptări anterioare de a lansa cel puțin 15 medicamente noi între 2023 și 2030.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel