Știrile zilei în Sănătate. Aprobarea vaccinului împotriva hepatitei B, respinsă. Tratamentul pentru slăbirea în greutate, efecte pozitive

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@EyeEm
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei în domeniul medical. 

Bayer a depășit previziunile analiștilor în primul trimestru, raportând o ușoară scădere a câștigurilor ajustate marți, oferind o pauză pentru eforturile de redresare ale CEO-ului. Grupul și-a revizuit, de asemenea, perspectivele de câștiguri pentru întregul an, citând efecte negative ale cursului valutar, dar a păstrat prognoza operațională, transmite Reuters.

SUA relaxează reglementările pentru laboratoarele care manipulează mostre de gripă aviară pentru a ușura răspunsul la virus

Funcționarii guvernamentali din SUA au relaxat temporar ghidurile stricte privind modul în care laboratoarele de sănătate publică și facilitățile de îngrijire medicală manipulează, depozitează și transportă mostrele de gripă aviară H5N1, care sunt considerate patogeni de mare risc, în răspuns la răspândirea recentă a virusului la bovinele de lapte.

Ghidul revizuit, care nu fusese raportat anterior, a venit la solicitarea Asociației Laboratoarelor de Sănătate Publică (APHL), care reprezintă laboratoarele statale și locale care monitorizează și detectează amenințări la adresa sănătății publice, conform interviurilor și corespondenței văzute de Reuters.

FDA SUA refuză utilizarea extinsă a vaccinului împotriva hepatitei B al Dynavax din lipsa datelor

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din SUA a refuzat să aprobe utilizarea extinsă a vaccinului împotriva hepatitei B al Dynavax Technologies într-o secțiune a pacienților, invocând date insuficiente din cauza distrugerii unor documente de studiu, a anunțat compania marți. FDA, în așa-numita "scrisoare de răspuns complet", a declarat că datele pe care le deținea erau insuficiente din cauza distrugerii documentelor sursă de către operatorul terț al site-ului de studiu clinic pentru aproximativ jumătate din subiecții înscriși în studiu, conform companiei.

Utilizatorii Wegovy mențin greutatea timp de patru ani, arată un studiu Novo Nordisk

Pacienții care iau tratamentul împotriva obezității Wegovy al Novo Nordisk au menținut o scădere medie a greutății de 10% după patru ani, sporind potențial cazul producătorului de medicamente pentru a fi acoperit de asiguratori și guverne costul medicamentului eficient, dar scump. Compania farmaceutică daneză a prezentat datele noi pe termen lung marți la Congresul European despre Obezitate din Veneția, Italia, într-o nouă analiză dintr-un studiu mare pentru care rezultate semnificative fuseseră publicate anul trecut.

Taiwanul spune că OMS ar trebui să îi permită să participe la toate întâlnirile sale

Ministrul de externe al Taiwanului, Joseph Wu, a cerut Organizației Mondiale a Sănătății miercuri să permită insulei să participe la toate întâlnirile sale dacă este serioasă în privința obiectivului său de "Sănătate pentru Toți", înainte de un summit cheie la care Taipei dorește să participe. Taiwanul este exclus din cele mai multe organizații internaționale din cauza obiecțiilor Chinei, care consideră insula guvernată democratic teritoriul său propriu.

Eisai începe depunerea treptată a substanței injectabile a medicamentului său împotriva Alzheimerului cu FDA SUA

Eisai și partenerul său Biogen au declarat marți că producătorul japonez de medicamente a început să depună date pe bază de depunere la autoritatea de reglementare a sănătății din SUA pentru o cerere de marketing a unei forme subcutanate a medicamentului lor împotriva bolii Alzheimer, Leqembi. Companiile caută aprobarea FDA pentru o doză săptămânală de Leqembi care să fie administrată ca injecție sub piele.

FDA SUA prelungește revizuirea terapiei pentru tulburările hormonale ale Ascendis Pharma

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA și-a prelungit revizuirea terapiei Ascendis Pharma pentru tratarea pacienților adulți cu o tulburare hormonală cu trei luni, a anunțat compania marți. Acțiunile companiei listate la bursa din SUA au fost în scădere cu 6,6% în tranzacțiile de după-amiază târziu.

CDC face publice datele privind gripa A din apă uzată pentru a ajuta la ancheta privind gripa aviară

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a eliberat marți date despre gripa A găsită în apele uzate într-un panou de control public care ar putea ajuta la urmărirea izbucnirii gripei aviare H5N1 care a infectat turmele de bovine. Săptămâna trecută, un oficial al agenției a declarat Reuters că SUA au planuri de a face publice datele colectate de sistemul său de supraveghere.

Eli Lilly ajunge la un acord cu un spa care vinde imitații Mounjaro, Zepbound

Eli Lilly a încheiat un acord de soluționare cu un spa care vindea versiuni contrafăcute ale popularului său medicament pentru diabet, Mounjaro, și tratamentul pentru pierderea în greutate Zepbound, a declarat producătorul de medicamente marți. În cadrul acordului, Totality Medispa va face o plată monetară către Lilly și nu va mai folosi brandul Lilly în promovarea niciunul dintre produsele sale.

Reclasificarea SUA ar putea atrage fonduri noi pentru cercetarea în sectorul cannabisului

Sectorul de cannabis din SUA ar putea vedea o influx de finanțare pentru cercetarea medicală din partea investitorilor în domeniul sănătății, în contextul unui interes reînnoit din partea firmelor farmaceutice, dacă o propunere de reclasificare a cannabisului ca substanță cu risc mai scăzut va fi aprobată, au declarat experții din industrie. Clasificarea actuală ca substanță de Program I a limitat cercetarea asupra cannabisului din cauza accesului restricționat la produsele de cannabis, obstacolelor reglementare și limitărilor de finanțare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel